Paní z Monsoreau

Paní z Monsoreau77

Seriálcsfd.cz

La dame de Monsoreau

Francie, 1971, 55 min

Historický

50%

Paní z Monsoreau

Paní z Monsoreau: hd.1080p
HD

Intriky a zrady na dvoře Jindřicha III. ve francouzském televizním seriálu natočeném podle historického románu Alexandra Dumase staršího.
Francie druhé poloviny šestnáctého století se zmítá v prudkých sporech mezi Katolickou ligou a hugenoty. Jindřich III. z Valois je špatný panovník a Francii tak ve skutečnosti vládne spíše jeho šašek, urozený pán Chicot. Jindřichovo postavení je věru nesnadné, nejenže musí odrážet útoky nejmocnějšího z hugenotů, Jindřicha Navarrského, opovrhuje jím a za zády mu kuje pikle i jeho vlastní bratr František z Anjou, který se dokonce potají nechá pomazat za krále Francie. Země je v té době rozdělena na přívržence všech tří stran.
Hrabě de Bussy, uznávaný šermíř a také vyhlášený svůdce žen, hrdě sympatizuje s Františkem. Následkem toho musí čelit podlému útoku čtyř králových mužů. Při potyčce s nimi je velmi vážně raněn a jen se štěstím se mu podaří ukrýt v jednom z pařížských domů. Ve smrtelné horečce blouzní, zatímco jeho zachránkyně, půvabem oplývající Diana de Meridor, se strachuje o jeho život. Po vyléčení se Bussy snaží nalézt tajemný dům i jeho krásnou paní. Setkají se sice, ale už je pozdě. Diana je následkem intrik donucena provdat se za starého ošklivého hraběte de Monsoreau, dalšího Františkova spojence. Mladí milenci si přesto přísahají věrnost a za zády bohatého Monsoreau se dále schází. Blíží se však válka a osud celé Francie je nadále nejistý.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.