Kruté moře

Kruté moře73

Filmcsfd.cz

The Cruel Sea

Velká Británie, 1953, 131 min

Válečný, Drama

Kruté moře

Kruté moře: hd.1080p
HD

Bitva o Atlantik měla stovky bezejmenných hrdinů... „Toto je příběh bitvy o Atlantik. Příběh o oceánu, lodích a hrstce mužů. Ti muži jsou hrdinové. A lodě jsou hrdinkami. Jediný nepřítel je moře. Kruté moře, které člověk učinil ještě krutějším…“ Tak začíná své vyprávění kapitán Ericson, který byl v roce 1939 povolán od obchodního loďstva, aby velel jedné z lodí, doprovázejících konvoje. Byla to korveta Compass Rose. Její posádku tvořili z velké části lidé, kteří byli v civilu vším možným, jenom ne námořníky a mezi důstojníky byl Ericson jediným profesionálem. Málokdo z těch, kdo se naloďovali na její palubu, by si ještě před rokem dokázal představit, že se z něj někdy stane mořský vlk a téměř nikdo netušil, co to obnáší. Na řádný výcvik ale nebyl čas. Po třítýdenním cvičení, které mělo z nováčků udělat zdatnou bojovou jednotku, vyplula Compass Rose do války... Film natočený podle knihy Nicholase Monsarrata vypráví o odvaze prostých lidí, které válka vytrhla z normálního života a postavila je před obtížné úkoly. Toto napínavé drama, které zaujme realistickým zobrazením bojů i lidských osudů bylo nominováno na Oscara a cenu BAFTA. Kapitána Ericsona hraje Jack Hawkins (1910–1973), známý z řady filmových rolí.

lodě, podle knihy, 2. světová válka, smrt, hrdina, námořnictvo, oceán, bitva, moře, ponorky, námořní pěchota, loď v ohrožení, černobílý film


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - 1 komentář

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.


Olda54220
Olda54220
26. října 17:27
To zase někdo odbývá - přidávání linku ... V editaci souboru na Uložto uvedeno, že soubor RAR je zaheslován !! Takže kdo chce stahovat 17 souborů a pak je nerozbalí - Do toho !!