Im toten Winkel - Hitlers Sekretärin

Im toten Winkel - Hitlers Sekretärin87

Filmcsfd.cz

Rakousko, 2002, 90 min

Dokumentární

Im toten Winkel - Hitlers Sekretärin

Im toten Winkel - Hitlers Sekretärin: hd.1080p
HD

Traudl Junge byla od roku 1942 osobní sekretářkou Adolfa Hitlera. Tento devadesátiminutový dokument - rozhovor natáčený statickou kamerou - přináší neopakovatelné svědectví ženy, která strávila několik v let v bezprostřední přítomnosti "Vůdce". Film nabídne krátký pohled na atentát na Hitlera spáchaný plukovníkem Stauffenbergem, který dal vzniknout americkému velkofilmu VALKÝRA. Cítí Traudl Junge spoluodpovědnost za největší genocidu v dějinách lidstva, a věděla o ní vůbec? Jaký byl vlastně Hitler jako "člověk" a jak působil na ostatní?
"Slovo láska jsem z jeho úst nikdy neslyšela. Nikdy se také nezajímal o jednotlivce, o člověka nebo o lidskost. Neustále se zabýval jen abstraktními pojmy - nadčlověk, národ, Velkoněmecká říše..." Tolik krátké svědectví z filmu.
Traudl Junge (dívčím jménem Humps) se narodila roku 1920. Od roku 1942 až do konce války byla Hitlerovou osobní sekretářkou. Po válce se na několik měsíců ocitla v sovětském zajetí, posléze se vrátila do rodného Bavorska. Pro nízký věk byla úředně "odnacifikována" a prohlášena za nevinnou ve věci spolupráce s nacisty. Nikdy nebyla členkou NSDAP. Přes padesát let o svých zážitcích a vzpomínkách mlčela. Podle jejích svědectví a deníků byl natočen PÁD TŘETÍ ŘÍŠE, v němž se objevuje několik krátkých záběrů z tohoto dokumentu.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.