Revizoři

Revizoři80

Filmcsfd.cz

Kontroll
Revízori
Control

Maďarsko, 2003, 105 min

Komedie, Mysteriózní, Thriller, Drama

Revizoři

Revizoři: hd.1080p
HD

Svižně natočený akční thriller odehrávající se v budapešťském metru maďarského Američana Nimróda Antala. V Maďarsku se stal tento film kasovním trhákem a trumfnul většinu hollywoodské produkce, která se v té době promítala. Jak už bylo řečeno, Kontroll se odehrává ve tmavých tunelech maďarského metra, které jakoby z oka vypadlo tomu pražskému a sleduje několik revizorů a jejich kontrolované pasažéry.

Divák je ve filmu svědkem spousty bizarních, vtipných či divných situací, které se odehrávají mezi těmito skupinami "cestujících" a když k tomu připočteme kdesi se skrývajícího maskovaného zabijáka, tak máme o zábavu postaráno. O zábavu se nám také stará svižná kamera a raketový střih, který v žádném případě neruší a naopak zdatně evokuje každodenní shon v tomto dopravním prostředku. Stejně tak je velice povedený soundtrack od člověka jménem Neo (s Matrixem nic společného nemá) ve stylu Media Ventures (rytmické syntezátory a různé samply). Film byl také oceněn na letošním festivalu v Cannes zvláštní cenou "Award of the Young" a ve Varech byl uváděn v sekci Dny kritiků Variety.

metro


Hrají: Sándor Csányi, Zoltán Mucsi, Csaba Pindroch, Sándor Badár, Zsolt Nagy, Eszter Balla, Lajos Kovács, Bence Mátyássy, Győző Szabó,  .....Péter Scherer, György Cserhalmi, László Nádasi, János Kulka, Enikő Eszenyi, Zsolt László, Balázs Mihályfi, Károly Horváth, László Bicskei Kiss, József Tóth, Balázs Lázár, Péter Bergendy, Imola Gáspár, Milan Mikulčík, Béla Paczolay, Gábor Rohonyi, Tamás Buvári, Gábor Herendi, János Derzsi, László Bolyki, Éva Bacsa, Béla Barabás, Krisztián Berg, Marcell Bálint, Zsolt Bánki, Zsóka Békefy, Dávid Csobai, Zsolt Czakó, Gábor Czibere, Alpár Cziglényi, András Fésős, Péter Galambos, Gábor Gallyas, János Greifenstein, Andrew Hefler, Zoltán Hoffmeister, Ákos Horváth, Margó Kasza, Heléna Kiss, Péter Kiss, Veronika Klement, Babett Köllő, Ernő Köves, Hunor Michálik, Tamás Molnár, Sándor Mucsi, Szabolcs Máté, László Mészáros, Adrienn Nádor, Imre Nagy, Szilvia Nemesdédi, Árpád Nick, Márton Nyitrai, Edit Orbán, Tamás Pintér, Imréné Pocz Nagy, Ilona Psota, Gyöngyi Pápai, Róbert Sarkady, Géza Schramek, Zsolt Szentiványi, Csaba Sárvári, Zoltán Sárvári, Andrea Takáts, Gergely Tapolczai, Abe Tetsushi, Levente Törköly, Veronika Varjasi, Zsolt Venczel, Miklós Viola, Zoltán Viola, Tibor Viszkó, Melinda Völgyi, Livius Varga

Režie: Nimród Antal

Scénář: Nimród Antal, Jim Adler

Producenti: Tamás Hutlassa

Kamera: Gyula Pados

Střih: István Király

Scénografie: Balázs Hujber

Kostýmy a make-up: Ernella Hortobágyi, János Breckl, Brigitta Szabó

Zvuk: Róbert Juhász

Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.