Ochrana svědků

Ochrana svědků65

Filmcsfd.cz

Witness Protection

USA, 1999, 97 min

Drama

Ochrana svědků

Ochrana svědků: hd.1080p
HD

Bostonský gangster Bobby Batton (Tom Sizemore) pracuje pro podsvětí a vede se svojí rodinou vcelku poklidný život. Ovšem jen do doby, než se stane nepohodlným. Útok na svou osobu dokáže odvrátit, ale ochránit celou rodinu, která je ve stejném nebezpečí jako on sám, to už chce systém. A tím je federální program ochrany svědků, který výměnou za svědectví a další informace může zprostředkovat dokonalou změnu identity nejen pro dotyčnou osobu, ale pro celou její rodinu.
Film Ochrana svědků (1999) je záznamem pěti dnů, jež Bobby, jeho žena Cindy (Mary Elizabeth Mastrantonioová) a jejich děti Sean (Shawn Hatosy) a malá Suzie (Skye McCole Bartusiaková) strávili v utajeném domě FBI, kde je federální marshal (Forest Whitaker) připravoval na to, co bude dál. Protože nic už nebude stejné. Peníze, jež nikdy nebyly problémem, se budou muset tvrdě vydělávat. Veškeré svazky s příbuznými a přáteli budou navždy přetrhány. Seanův plán studia na Harvardu se nebude konat a svoji novou přítelkyni mladík už nikdy nesmí nijak kontaktovat. Snímek zkušeného televizního režiséra Richarda Pearce (Správná pětka, Zločin v ulicích, Kriminálka Miami, Médium aj. seriály) vznikl podle článku Roberta Sabbaga Neviditelná rodina, publikovaném v roce 1996 v New York Times Magazine.
Sabbag je údajně jediným novinářem, který se kdy dostal do utajeného místa FBI, kde jsou kandidáti na ochranu svědků podrobováni přísnému školení a připravováni na další život. Jakmile souhlasí s podmínkami, není už pro ně cesty zpátky. Film přesvědčivě zachycuje klaustrofobii rodiny, kterou její živitel dostal do ohrožení života. Na povrch vyplouvají skryté výčitky i traumata. Rodina však musí držet pohromadě, jinak nepřežije. K působivosti snímku přispívá herecké umění hlavních představitelů (Tom Sizemore byl za svůj výkon nominován na Zlatý glóbus) i profesionalita dalších tvůrců, jež byla mj. oceněna nominací na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší TV film či minisérie a nominací na Cenu Emmy pro kameramana Freda Murphyho.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.