Případ z Poodle Springs

Případ z Poodle Springs59

Filmcsfd.cz

Poodle Springs

USA, 1998, 100 min

Krimi, Drama

Případ z Poodle Springs

Případ z Poodle Springs: hd.1080p
HD

Sex, vraždy a detektiv Marlowe. Tohle město nabízí všechno, co je třeba.
Příběh se odehrává ve městě bohatých Palm Springs (zde označovaných oblíbenou přezdívkou), kam se Marlowe přestěhuje se svojí movitou novomanželkou a kde si otevře detektivní kancelář, aby se neukousal nudou. Hned první případ ho zavede do oblíbeného terénu vražd, vydírání a čachrování s pozemky.
Filmová verze vznikla v roce 1998 v produkci společnosti HBO. Režií byl pověřen někdejší exponent Nového Hollywoodu Bob Rafelson (Malé životní etudy, Král z Marvin Gardens), který se vcelku věrně držel předlohy (kromě nepodstatného posunu času děje z 50. let do roku 1963) a do úlohy stárnoucího detektiva obsadil Jamese Caana.
Stejně jako v jiných Chandlerových předlohách (a jejich filmových zpracováních) ani zde nehraje hlavní roli detektivní zápletka, která slouží jen k rozehrání náležité atmosféry a vykreslení mondénního prostředí nóbl zločinců i zašlých temných zákoutí, v nichž se pohybují grázlíci menšího kalibru, kteří chtějí na tomto světě taky něco urvat. Philip Marlowe, přinucený hrát zpočátku roli milujícího manžela, se do své obvyklé formy dostává poněkud pomaleji, ale pořád strčí do kapsy většinu čmuchalů, které nám obrazovka nabízí.

podle knihy, vražda, detektiv, Philip Marlowe


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.