Cesta do Santa Fe

Cesta do Santa Fe72

Filmcsfd.cz

Santa Fe Trail

USA, 1940, 110 min

Western, Životopisný, Drama, Romantický

90%

Cesta do Santa Fe

Cesta do Santa Fe: hd.1080p
HD

Z historického hlediska poněkud upravený příběh poručíka J.E.B. Stuarta (Errol Flynn), známého jako “Jeb”, budoucího generála Konfederace a slavné postavy Občanské války, odehrávající se v období těsně před jejím počátkem. Příběh začíná r. 1854 na vojenské akademii West Point a končí popravou Johna Browna.

Sedm čerstvých absolventů akademie, mezi nimi i Jeb a George Armstrong Custer (Ronald Reagan), odjíždí do Forth Leavenworth v Kansasu aby se podle rozkazů plukovníka Roberta E. Leeho připojili k 2.US kavalérii. Vedlejší romantická zápletka s Kit Carson Holliday (Olivia de Havilland) se odehrává na pozadí hlavního děje, který se věnuje boji s kontroverzním Johnem Brownem (Raymond Massey) a jeho stoupenci.

Jeb a Custer se při plnění úkolu, kterým je doprovod konvoje s nákladem do Nového Mexika, střetávají s Johnem Brownem a jeho lidmi, s nimiž je i jejich bývalý spolužák Rader (Van Heflin), který je hned na začátku filmu vyloučen z West Pointu právě kvůli svým kontaktům s abolicionisty a rvačce s Jebem. Následně začíná Brownovo pronásledování armádou, jehož účelem je Browna dopadnout a zastavit jeho fanatické aktivity.

Americká občanská válka, vlak, otroctví, černobílý film, Abolicionismus, nabídka sňatku, období 1850-1860


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.