Alibaba a piráti

Alibaba a piráti59

Filmcsfd.cz

Nová dobrodružství Alíbaby
Alì Babà
Alibaba e i Pirati
Nové dobrodružstvá Ali Babu

Itálie, 1996, 77 min

Rodinný, Animovaný

Alibaba a piráti

Alibaba a piráti: hd.1080p
HD

V minulém příběhu se podařilo odvážnému Alibabovi získat za ženu sultánovu dceru Aliu, teď se však musí se svou milovanou rozloučit a vydat se na dobrodružnou cestu, aby našel svého pohřešovaného otce a ztraceného bratra Tahieba. Sultán mu nepříliš ochotně půjčí svou velkou loď a podobně se k cestě staví i Alibabův mluvící oslík, který by nejraději zůstal doma. Naopak velmi ráda by se výpravy zúčastnila Alibabova sestřička Morgantina a samozřejmě i Alia. Obě prosí, aby je vzal s sebou, leč Alibaba je neoblomný.
Zatímco osel v podpalubí trpí mořskou nemocí, kapitán svěří kormidlo mladému plavčíkovi, který o sobě tvrdí, že je v plavbě zkušený. Má však potíže udržet směr, a když se loď dostane do bouře, záhy ztroskotá na nevelkém ostrově. Tam všechny čeká hned několik překvapení.
Z nemotorného plavčíka se vyklube Morgantina, která neváhala a převlékla se za muže, jen aby mohla cestovat se svým milovaným bratrem. Druhým překvapením jsou obyvatelé ostrova, dobromyslní čtyřrucí trpaslíci, kteří loď zakrátko opraví. Posledním a zároveň nejlepším překvapením je zjištění, že na ostrově se nachází i Alibabův ztracený bratr.
Všichni z toho mají obrovskou radost, ale brzy se musí vydat na další cestu, aby zachránili otce ze španělského vězení. Během plavby je čeká řada dobrodružství. Piráti se pokusí zmocnit jejich lodi, a když se jim to nepovede, unesou kvůli výkupnému alespoň oslíka. Chybět nemůže ani Džin z láhve, který je připraven splnit každičké přání.
Pokračování italské animované pohádky o Alibabovi vzniklo v roce 1999, kdy jej stejně jako předchozí díl natočila režisérka Zlata Potanckova Belli.


Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.