Lebkouni IV: Tělo a duše

Lebkouni IV: Tělo a duše45

Filmcsfd.cz

Alien Nation: Body and Soul
Lebkáči: Telo a duša

USA, 1995, 87 min

Sci-Fi

Lebkouni IV: Tělo a duše

Lebkouni IV: Tělo a duše: hd.1080p
HD

Už je to několik let, kdy téměř čtvrt milionu příslušníků lebkounské civilizace našlo azyl na planetě Zemi. S porouchanou otrokářskou lodí nouzově přistáli v úspěšném filmu Grahama Bakera z roku 1988, a lidé je přijali mezi sebe, i když se to pochopitelně neobešlo bez určitých "rasových" problémů. Už o rok později, tedy v roce 1989, se objevilo pokračování v podobě neméně úspěšného televizního seriálu a později také několika velmi zdařilých televizních filmů. Snímek s podtitulem Tělo a duše vznikl rok po natočení Temné budoucnosti (kterou jste na Nově také mohli vidět) a nabízí další zajímavé aspekty lebkounské přítomnosti mezi lidmi. Odvíjí se tentokrát v několika souběžně se odvíjejících rovinách.

V té první se lebkounská mafie, tvořená většinou bývalými dozorci, chystá prodat lidské mafii dělo uloupené ze ztroskotané lebkounské lodi, což by lidem toužícím po moci zajistilo díky převratné technologii zbraně totální převahu.

Ve druhé rovině vychází najevo, že se na palubě lodi prováděly genetické pokusy s cílem vytvořit superbytost a jedna z nich dosud žije. Skládá se ze dvou těl: jedno je malé a neschopné, vládne však obrovským mozkovým potenciálem, to druhé, bez něhož by se to první neobešlo (a naopak), je jakýmsi obrovským tělem bez duše. A téhle bytosti se podařilo uprchnout. Na případ jsou nasazeni Matt a George, kteří si záhy zděšeně uvědomí, že jde o případ, který víc než kterýkoli jiný ohrožuje křehké soužití mezi oběma rasami.

Třetí dějová linie je ryse soukromá a týká se problémů Matta a lebkounky Cathy, kteří se rozhodli, že to spolu zkusí se vším všudy, což vůbec není jednoduché. Souložit s lebkounem totiž může být poněkud nebezpečené. Když totiž partneři nejsou v synchronu, může žena partnera vážně poranit. Však Matt přežije dva pokusy o milování jen díky notné dávce štěstí. Přesto se však brání návrhu Cathy, aby prodělal speciální výcvik a naučil se lebkounský sexuální rituál.

mimozemšťané


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.