Kočky58

Filmcsfd.cz

Česko, 2006, 90 min

Drama

Kočky

Kočky: hd.1080p
HD

Přestože název filmu je metaforický, hlavní hrdinka Věru, kterou ztělesnila Bára Hrzánová, má opravdu co do činění s kočkami. Je to osamělá žena, která občas chodí toulavé kočky krmit. Hlavní význam názvu je však v něčem jiném: Kočky jsou příběhem žen - opuštěných, toulavých koček. Muži v tomto filmu prakticky neexistují. Byli tu, ale už nejsou. Ženám, které zbyly, zanechali problém, který je tvrdě postaví proti sobě...

Žen a ženských osudů je v tomto příběhu celá řada: vedle již zmíněné Věry, vdovy po vědeckém pracovníkovi, uvidíte její sestru Evu, kterou hraje Simona Postlerová, matku Věry a Evy hraje Hana Maciuchová. Hlavní roli - „toulavou kočku“ Agátu, tvrdou protihráčku Věry, ztělesňuje Klára Issová.
Muži se v tomto světě žen vyskytují buďto jen ve vzpomínkách, jako Věřin zesnulý manžel Vladimír, kterého hraje Ondřej Pavelka, a nebo jako podivné, nešťastné bytosti ploužící se světem, jako Vladimírův kolega, opilec Pepa, hraný Janem Šťastným, či jednoduchý soused v podání Oldřicha Navrátila.
Televizní film Kočky je dramatický příběh ze světa žen, určený všem. Ženám, aby se našly, a mužům, aby věděli, co se bude dít po jejich smrti, když v tom ženy nechají samotné.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.