Atlasova vzpoura: 1. část

Atlasova vzpoura: 1. část60

Filmcsfd.cz

Atlas Shrugged: Part I

USA, 2011, 97 min

Mysteriózní, Sci-Fi, Drama

53%

Atlasova vzpoura: 1. část

Atlasova vzpoura: 1. část: hd.1080p
HD

Výkonná ředitelka železnice Dagny Taggartová a ocelářský magnát Henry Rearden spojí své síly v boji proti stále autoritářštější vládě Spojených států.
Dagny Taggartová řídí společnost Taggart Transcontinental - největší železnici, která ve Spojených státech zbyla - s důvtipem, odvahou a poctivostí, navzdory systematickému mizení těch nejlepších a nejkvalifikovanějších pracovníků. Přitahuje ji průmyslník Henry Rearden, jeden z posledních mála mužů, jehož genialita a oddanost vlastním nápadům s ní dokáží držet krok. Reardenovy mimořádně pevné kovové slitiny Rearden Metal jsou příslibem toho, že inovace může překonat pád do anarchie. S pomocí netestovaného kovu Rearden Metal obnoví rozpadající se Taggartovu železniční trať v Coloradu a připraví cestu ropnému magnátovi Ellisu Wyattovi, aby přiživil plamen nové americké renesance. Naděje opět vzroste, když Dagny a Rearden objeví v opuštěné továrně strojní techniky návrh revolučního motoru fungujícího na základě statické elektřiny, což je dalším důkazem zlověstné teorie, že tvůrčí mozky (myslitelé, průmyslníci, vědci, umělci a další inovátoři) "stávkují" a mizí ze společnosti.

podle knihy, ideologie


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - 1 komentář

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.


Olda54220
Olda54220
29. června 16:09
K filmu doporučuji přečíst nějaký komentář na CSFD. Jinak již je i pokračování - odkaz i zde na stránkách, ale ještě jsem neviděl CZ/SK titule, i když těch dalších je dost: http://www.subtitleseeker.com/1985017/Atlas+Shrugged+II%3A+The+Strike/Subtitles/