History Is Made at Night

History Is Made at Night77

Filmcsfd.cz

USA, 1937, 97 min

Drama, Romantický

History Is Made at Night

History Is Made at Night: hd.1080p
HD

Manželé Irene (Jean Arthur) a Bruce Vail (Colin Clive) mezi sebou bojují v romantickém velkoryse natočeném filmu Franka Borzageho. Žárlivý a majetnický bohatý loďař obvinil manželku z nevěry, na což ona reagovala žádostí o rozvod. Jenže Vail zjistí, že podle zákona nebude rozvod platný, pokud prokáže, že jeho žena má milence. Vyšle za ní do Paříže svého šoféra Michaela Browskyho (Ivan Lebedeff), aby se s Irenou nechal detektivem přistihnout v kompromitující situaci. Jenže ta, když ho najde ve svém pokoji, začne ječet a do místnosti vtrhne na pomoc dámě v nesnázích Paul Dumond (Charles Boyer). Muži se porvou a Michael skončí v bezvědomí. V tu chvíli se objeví objednaný detektiv s Brucem Vailem, ale Paul předstírá, že je lupič, sebere Ireniny šperky a odvede ji jako rukojmí. Venku jí ale šperky vrátí a pozve ji na večeři do slavné restaurace Château Bleu (kde pracuje jako číšník). Protančí spolu celou noc a Irena se do něj zamiluje. Po návratu najde ale Irena v pokoji policii a mrtvolu Michaela. Vail tvrdí, že ho zabil lupič Paul a odměnou za to, že to neřekne policii, požaduje, aby se s ním Irena vrátila do USA.
Když Paul zjistí z novin, že se manželé Vailovi vrátili spolu, vydá se ji v doprovodu svého přítele Cesara hledat na Manhattan. Milenci se po různých peripetiích setkají, ale záhy je čas znovu vyrazit; v Paříži je nějaký muž zatčen pro vraždu Michaela a čestný Paul to nemůže jen tak nechat být a vydají se zpět do Paříže, na lodi Princezna Irena, která patří Bruce Vailovi.
Loď se snaží o rychlostní rekord v transatlantické plavbě (Bruce osobně popohání kapitána radiem přes jeho varování. Jasná paralela s Titanikem je umocněna jménem Bruce, protože šéf společnosti, které patřil Titanic, a který přikazoval kapitánovi vysokou rychlost, byl J. Bruce Ismay) a podle dobrých zvyků narazí na ledovec. Bulvární tisk oznámí, že se Princezna Irene potopila a došlo k velkým ztrátám na životech. Bruce spáchá sebevraždu, naštěstí se ale nezapomene přiznat k vraždě Michaela. Ovšem konstrukce parníku srážku s ledovcem vydrží a na pomoc včas připlují další lodě. Štěstí už nic nebrání.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.