Zpovědi v taxíku

Zpovědi v taxíku62

Seriálcsfd.cz

Další zpovědi v taxíku
Taxicab Confessions

USA, 1995, 60 min

Dokumentární, Komedie, Reality-TV

Zpovědi v taxíku

Zpovědi v taxíku: hd.1080p
HD

Šokující. Pobuřující. Anonymní. Na zadních sedadlech taxíků o sobě lidé řeknou hodně. Nasedněte a vydejte se s HBO do ulic. V dokumentu, jenž získal cenu Emmy budete svědky neskutečných příběhů o lásce, životních výhrách i ztrátách.

Epizoda 1 (rok 1995):
Toto je úvodní část úspěšného dokumentu, který získal cenu Emmy®. Vydejte se s nic netušícími řidiči taxíků po New Yorku a odhalte jejich nejzranitelnější místa. K pozoruhodným okamžikům patří kupříkladu jízda policisty mimo službu, který podrobně vypráví o scénách smrti, jichž byl svědkem, jízda bezdomovce, který vysvětluje svůj úpadek, či jízda mladé ženy, která vypráví o potěšení, které přináší piercing. Režie se ujali Harry a Joe Gantzovi.

Epizoda 2 (rok 1995):
Další životní osudy a tajemství odhalíte v druhé části tohoto pozoruhodného dokumentu, který režírovali Harry a Joe Gantzovi. K pasažérům patří kupříkladu dvojice mladých žen, které flirtují se svou bisexualitou, překvapený afroamerický kulturista, či oběť AIDS vyrovnaná s blížící se smrtí.

Epizoda 3 (rok 1996):
Dokument z produkce HBO diváky zavádí do nočního New Yorku, kde lidé na zadních sedadlech taxíků o sobě řeknou cokoliv a také tam leccos dělají. Režisérská dvojice bratrů Harryho a Joea Gantzových strávila několik týdnů v New York City a sledovala taxíky vybavené skrytými mikrofony a kamerami, které natočily vše, co se tam odehrávalo, včetně odpovědí na otázky, jež řidič podle pokynů do skrytého sluchátka kladl svým pasažérům. Natočili tak 500 lidí a většina z nich poté souhlasila s tím, že se jejich nahrávka může použít. Patřila k nim kupříkladu partička potetovaných vyznavačů rokenrolu a jejich svobodomyslných přítelkyň, vyznávajících sex s oběma pohlavími. Žena, vedoucí monolog o svém vztahu s nevěrným milencem na pomezí lásky a nenávisti. Narkoman, který se zoufale snaží získat pět dolarů na další dávku kokainu. Šlapka, jenž vypráví neuvěřitelnou historku o tom, jak se málem stala obětí sériového vraha. Zamilovaná dvojice, která se chtěla pomilovat na horním poschodí stadionu, ale zabránila jí v tom ochranka. Starší ovdovělá Jamajčanka, jejíž dcera byla zabita při loupeži a ona se musí postarat o malou vnučku, či přitažlivý hispánský transvestita, stylizující se do podoby Mariah Carey a chtěl by podstoupit operativní změnu pohlaví.

Epizoda 4 (rok 1997):
Mysleli jste si, že New York je divočina? Omyl! Jen počkejte, až uvidíte, co se odehrává na zadních sedadlech taxíků v nočním Las Vegas. V dokumentu z produkce HBO strávila režisérská dvojice bratrů Harryho a Joea Gantzových v Las Vegas několik týdnů a sledovala taxíky vybavené skrytými mikrofony a kamerami, které natočily vše, co se na zadních sedadlech odehrávalo, včetně odpovědí na otázky, jenž řidič podle pokynů do skrytého sluchátka kladl svým pasažérům. Většina z nich poté souhlasila s tím, že se jejich nahrávka může použít. Byl mezi nimi kupříkladu opilec, který zdědil peníze po matce, jež právě zemřela, a žádá taxikáře, aby mu našel prostitutku. Žena, která vypráví o tom, že byla devětkrát brutálně napadena. Dva muži, pracující jako „doprovod". Starší muž, který vzpomíná na boje ve španělské občanské válce, či mladík a jeho starší přítelkyně, snažící se přidat na svůj seznam další místo, kde „to dělali".

New York, New York (3 epizody, rok 2005-2006):
Dokument z produkce HBO, vyznamenaný cenou Emmy, zavádí diváky do ulic „Velkého jablka" a umožní jim vyslechnout intimní noční rozhovory, které vedou newyorští pasažéři s taxikáři - patří k nim flamendři, fetišisti, romantici i lidé osamělých srdcí, kteří vyprávějí svá tajemství v anonymní kabině taxíku. New York je jediné místo na světě, kde najdete příběhy a situace stejně rozmanité, jako je město samotné.

Zpovědi v taxíku: Město, které nikdy nespí (rok 2010):
Ve čtrnácté edici dokumentárního cyklu z dílny HBO, jenž vyhrál cenu Emmy, se tvůrci vracejí do ulic New Yorku a natáčejí další noční rozhovory s pasažéry žlutých taxíků. Každá jízda je zaznamenána na skrytých kamerách, které tiše nahrávají různorodou skupinu prostopášníků, fetišistů, násosků, romantiků a osamělých srdcí. Ti všichni svěřují svá nejniternější tajemství neznámým řidičům - a sobě navzájem.


Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.