Vůně Kalahari

Vůně Kalahari72

Seriálcsfd.cz

The No. 1 Ladies Detective Agency

USA, Velká Británie, Jihoafrická republika, 2008, 54 min

Komedie, Mysteriózní, Rodinný, Drama

Vůně Kalahari

Vůně Kalahari: hd.1080p
HD

V dramatickém seriálu z původní produkce HBO uvidíme zpěvačku a textařku R&B Jill Scottovou v hlavní roli třicátnice Precious Ramotswe, která si vzala k srdci radu svého otce a v rodné Botswaně si založila první dámskou detektivní kancelář.
Precious Ramotswe vyrůstala v Botswaně a otec jí dodával odvahu, aby šla za svými sny, ať se děje cokoliv. Teď je jí přes třicet a dělá přesně to, co jí radil - otevřela si v zemi první a jedinou dámskou detektivní kancelář a pomáhá těm, co pomoc nejvíc potřebují.
První velký koprodukční televizní projekt, který se natáčel v Botswaně, vychází z úspěšných románů Alexandera McCall Smithe. Jako spoluautor a výkonný producent se na něm podílel Richard Curtis a režie se ujali Anthony Minghella, Charles Sturridge a Tim Fywell.
Seriál z původní produkce HBO, na jehož realizaci se koprodukčně podílely USA, Velká Británie a Jižní Afrika, zachycuje dobrodružství srdečné a neobyčejně vnímavé Precious Ramotswe, majitelky první dámské detektivní kanceláře, která sídlí na okraji Gaborone. S pomocí schopné nicméně poněkud přecitlivělé sekretářky Grace Makutsi vyšetřuje rozličné případy a pomáhá obyvatelům města řešit nejrůznější problémy. A ačkoliv ona vnáší do své práce humor a hravost, „tajemství“, která vyšetřuje, jsou vážná a zahrnují únosy dětí, organizovaný zločin, zdravotní krize, útěky před svatbou a nevěru - což jsou problémy, jimž dnes čelí mnozí Afričané (i Američané).
V hlavní roli uvidíme zpěvačku a textařku R&B Jill Scottovou, která získala od roku 2005 tři ceny Grammy a jako herečka debutovala v roce 2007 v titulech Hounddog a Proč jsem se jen ženil? V roli její sekretářky Grace uvidíme Aniku Noni Rose (Dreamgirls), Lucian Msamati hraje jejího ctitele JLB a Desmond Dube (Hotel Rwanda) ztělesnil jejího souseda, okázalého kadeřníka BK. Jako hosté se představí David Oyelowo (Five Days z produkce HBO a As You Like It), Idris Elba (The Wire z produkce HBO a Sometimes in April), Colin Salmon (Die Another Day) a držitel ceny Tony John Kani (Final Solution).

Epizoda 2:
Do detektivní kanceláře přichází hledat práci chlapec jménem Wellington a Precious ho najme jako pomocníka. Jako laskavost pro JLB pak proklepne dentistu dr. Komotiho, který má podezřele rozkolísanou náladu. Ustaraný Rre Branda u nich hledá pomoc, protože se mu ztratil pes Lucky, a i když se Precious nechce takovým případem zabývat, Grace trvá na tom, že nemohou odmítnout žádného platícího klienta. Později se pak majitelka setkává s rozrušenou Mma Siphambe, jejíž manžel se již dva týdny pohřešuje.

Epizoda 3:
Precious navštíví místní sirotčinec, kde se jí mladá žena jménem Tabitha svěří s obavami o svého otce. Rre Lisindi podle ní v poslední době vypadá nezvykle vystrašeně. Nový klient dr. Sibenke požádá Precious, aby vyšetřila podivnou smrt tří pacientů, o něž pečoval. Každý z nich zemřel v pátek ve 2 hodiny. Precious a Tabitha vniknou do otcova skladu a objeví tam zajímavý důkaz. Bohatý velkostatkář Rre Makgothi si najme Precious, aby vyšetřila podezřelou otravu v jeho rodině, ale pátrání skončí zjištěním, které ji překvapí.

Epizoda 4:
Američanka Andrea Curtinová přichází do detektivní kanceláře, protože hledá svého syna Michaela, který zmizel před deseti lety. Grace požádá Precious o povýšení, BK zjistí, že jeho salon krásy byl vykraden a Grace přijde s teorií o pachateli. Precious a Andrea zjistí, že jistá Klára, která je s Michaelem zachycena na staré fotografii v novinách, by mohla být zapletena do případu „chlapce s africkým srdcem“. Grace později prozradí dlouho skrývané tajemství.

Epizoda 5:
Do detektivní kanceláře přichází Mma Pekwane, protože má obavy, že její manžel koupil kradené auto a ona ho chce vrátit, aby byla zadobře s bohem. Patel, místní majitel obchodu s elektronikou, požádá Precious, aby zjistila, zda jeho dcera nemá tajného přítele. A také doporučí JLB, aby vylepšil svůj zevnějšek, pokud chce Precious získat. Grace se s pomocí BK ponoří do nové role detektivní asistentky, když podpoří ženu Baduleho, který si myslí, že ho podvádí s mužem, jenž zřejmě platí za jejich syna školné.

Epizoda 6:
Precious a Grace se dovědí o konkurenční agentuře, kterou vede Cephas Buthelezi a rozhodnou se, že ho vyřadí z oběhu. Organizátor soutěže krásy Two Shots Pulani požádá Precious, aby překontrolovala soutěžící. Patel si přeje, aby urychlila sledování jeho dcery Nandiry, kterou nadále podezírá, že má tajného přítele. Aby vyřešily oba případy a odrazily konkurenta Cephase, se Grace přestrojí za reportérku, aby se dostala ke královně krásy, a Precious sleduje Nandiru, aby vypátrala jejího tajemného milence. A když JLB odjede na ryby, Precious je překvapená, když zjistí, jak na ni působí jeho nepřítomnost.

Epizoda 7:
Vloupání do detektivní kanceláře přiměje Grace, aby zjistila škody a provedla rekonstrukci činu. Precious se dozvídá, že se do města vrací Note Mokoti. Poté, co k ní dolehnou zneklidňující zprávy, snaží se získat informace, které by jí posloužily. Odhalí také důležitou věc týkající se série vloupání a vyšetřuje podezřelého klenotníka.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.