Retro

Retro75

Seriálcsfd.cz

Česko, 2008, 25 min

Dokumentární, Historický

Retro

Retro: hd.1080p
HD

Od 6. února 2008 se na ČT objevuje nový magazín – pořad RETRO. Jde o cyklus mapující design a trendy v Československu po roce 1948. Tvůrci pořadu si vzali za cíl představit divákům České televize fenomény naší nedávné všední minulosti. Tématem cyklu, který připravuje redakce zpravodajství, se tak stanou především fenomény a předměty, které nás v této době chtě nechtě ovlivňovaly – od užitných a spotřebních materiálů po aktivity a způsob života běžných lidí.
„Naše ambice je zkoumat předměty, reálie a fenomény období let 1950 až 1989 – chceme ukázat, co nás obklopovalo v každodenním životě, vysvětlit proč a najít paralely ze začátku 21. století,” říká dramaturgyně cyklu Pavlína Kvapilová. Není to nostalgie, ale reflexe, která nám stále chybí, soudí autorský tým.
Vedoucím autorského týmu je šéfredaktor zpravodajství Michal Petrov, dramaturgii mají na starost Pavlína Kvapilová a Jan Rozkošný. Moderátorské role se ujala Martina Vrbová, reportéry magazíny jsou Petra Schubertová, Bohumil Vostal a Tomáš Voženílek. V režisérské roli a za kamerou se střídají např. Filip Racek, Vlastimil Urban, Roman Šantúr, Ivan Bareš a další.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.