Modrá tajemství75

Seriálcsfd.cz

Blue Secrets

Španělsko, 2006, 52 min

Dokumentární

Modrá tajemství

Modrá tajemství: hd.1080p
HD

Španělská dokumentární trilogie

1. Navy Pier
Z válečných vraků na dně oceánu vznikly podmořské útesy plné života.
Druhá světová válka po sobě zanechala nejen zničenou krajinu, ale i dno oceánu poseté válečným odpadem. Vraky námořních kolosů, které sváděly nelítostné souboje, jsou dnes porostlé koloniemi korálů a změnily se v útesy plné života. V Indickém oceáně na západ od Austrálie leží bývalá základna amerického námořnictva Navy Pier. Když Američané přestali základnu používat, vyrostl na dně někdejšího přístavu jeden z nejfantastičtějších korálových útesů. Kolem je něco jako obří přírodní akvárium s mnoha udivujícími druhy ryb. Potápěč tam objevuje stále něco nového a tak mořské hlubiny pro nás dál zůstávají modrým tajemstvím.

2. Maledivy - podmořský ráj
Průzračné vody kolem ostrovů nabízejí návštěvníkům barvitý svět rostlin a živočichů.
Maledivské souostroví je pro podmořské potápění pojmem. Jeho členitý povrch je tvořen více než dvanácti sty korálových ostrůvků. Kolem korálových útesů se kdekoli na světě vyskytuje množství druhů ryb. Na samotných Maledivách jich žije přes devět set. Mnoho turistů přichází na Maledivy proto, aby si odpočinuli od ruchu civilizace. Zdejší křišťálové vody a rozmanitost podmořské fauny je lákají, aby objevovali nekonečný svět pod hladinou. Ten je osídlen hustěji než kterékoli velkoměsto - a tak, ač potápěč chtěl původně uniknout rušnému světu, stává se tady součástí pestrého reje.

3. Ztracený ráj
Ve vodách kolem Papuy-Nové Guineje žije nejrozsáhlejší paleta mořských živočišných druhů celé planety.
Člověk usilovným tempem ničí život ve volné přírodě. Zbývá už jen několik koutů naší planety, kde se uchovalo neporušené přírodní prostředí, daleko od civilizovaného světa. Autoři cyklu "Modrá tajemství" se taková místa vydali hledat, nalézat a zkoumat. Letěli 70 hodin od města k městu, z letiště na letiště, než dorazili na pobřeží indonéského ostrova Nová Guinea. V okolních vodách žije jedna z největších koncentrací mořských živočišných druhů na celé naší planetě.


Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.