Tygr - špionáž v džungli

Tygr - špionáž v džungli85

Seriálcsfd.cz

Tygr: Špion pralesa
Tiger: Spy in the Jungle

Velká Británie, 2008, 53 min

Dokumentární

Tygr - špionáž v džungli

Tygr - špionáž v džungli: hd.1080p
HD

Cyklus BBC, ve kterém sofistikované kamery nesené slony a skrytá očka umístěná v přírodě nabízejí intimní příběh tygří rodiny.

1. díl
Sloni nás zavedou k tygrům blíže, než se nim dokázal dostat kdokoliv předtím. Pronikají do života šelem vybaveni sofistikovanými kamerami nesenými na klech. Díky nim se budeme moci stát svědky růstu a vývoje tygřích mláďat od nejútlejšího věku. V Indii byli sloni využíváni k vyhledávání tygrů v džungli po mnoho staletí a dodnes představují nejideálnější způsob, jak se dostat do tajemného světa těchto vzácných zvířat. Těch několik málo tygrů, kteří dosud v Indii žijí, se skrývá hluboko v lesích. Zachycení intimního portrétu velkých koček ve volné přírodě přilákalo i filmaře z BBC.
2. díl
Dostat se do těsné blízkosti tygrů - lze jedině za pomoci slonů. Naši mohutní a poslušní kamarádi jsou vybaveni maskovanými kamerami, jejichž prostřednictvím můžeme dokumentovat život tygrů z bezprostřední blízkosti. V minulém díle se objevila čtyři tygří mláďata. Mohli jsme sledovat, jak je jejich matka chrání před nástrahami okolí, jak jim opatřuje potravu. Nyní uvidíme, jak si tygřata zvolna začínají osvojovat dovednosti potřebné k přežití v džungli. Ale na setkání s osamoceným tygřím samcem, který se objevil u jejich jezírka, zatím ještě připravena nejsou...
3. díl
Kdo chce filmovat tygry, udělá nejlépe, když k tomu využije služeb slonů, kteří na svých klech s klidem nesou chytré kamery. Právě pomocí nich jsme mohli podrobně dokumentovat život čtyř tygřích mláďat od útlého dětství. A sledovat, jak se tygřata postupně zdokonalují v loveckých dovednostech i v boji. Naposledy jsme je zastihli v situaci, kdy jejich matka byla vážně zraněna a v okolí se objevil cizí tygří samec. Pro tygřata to byla prozatím nejtěžší životní zkouška.

zvířata, tygři


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.