Made in Hungaria

Made in Hungaria63

Filmcsfd.cz

Made in Hungária
Made in Hungária - A zene felszabadít

Maďarsko, 2009, 108 min

Hudební, Komedie, Muzikál, Romantický

Made in Hungaria

Made in Hungaria: hd.1080p
HD

Když se Miklós Fenyö (Tamás Szabó Kimmel) vrací s rodiči do Maďarska, odkud před pár lety emigrovali do USA, přiváží si gramofonové desky a touhu stát se slavným rockerem. Jenže v zemi vládnou komunisti a úspěšný zpívající rebel jim leží hluboko v žaludku.
Romantická muzikálová komedie se odehrává v polovině 60. let, kdy se rodiče Miklóse Fenyöa vracejí do komunistického Maďarska - v době, kdy se naopak všichni snaží utéct na Západ. Po několika letech emigrace, kdy se v USA snažili naplnit americký sen, jsou tedy zpátky v Budapešti a osmnáctiletý napomádovaný světák Miki, který zpívá, hraje na kytaru a zbožňuje Jerryho Lee Lewise, si sebou přivezl kufr plný amerických gramofonových desek. Chce se stát hvězdou, a když se setká s kamarády z dětství, snaží se jim předat to, co za oceánem pochytil o rokenrolu. Jenže právě tahle hudba pije krev komunistickým papalášům i jejich přisluhovačům, a mladičký rebelant v havajské košili a s americkým přízvukem záhy pocítí na vlastní kůži, co znamená žít v nesvobodě. Má jedinou možnost jak se prosadit - přihlásí se do soutěže mladých talentů, aby všem dokázal, že má ve staronové vlasti své místo. I své někdejší lásce, která si našla jiného.
Filmová muzikálová romance, kterou režíroval Gergely Fonyó, vychází z divadelního představení, jež svými začátky inspiroval maďarský rocker Miklós Fenyö. Na plátně ho ztělesňuje Tamás Szabó Kimmel.

rock 'n' roll


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.