Spasení Sarah Cainové

Spasení Sarah Cainové63

Filmcsfd.cz

Saving Sarah Cain

USA, 2007, 99 min

Drama

Spasení Sarah Cainové

Spasení Sarah Cainové: hd.1080p
HD

Novinářka Sarah Cainová se po smrti sestry stane poručnicí jejích pěti dětí. Rodina však žila v jedné z amišských komunit vyznávajících způsob života z konce 19. století. Jak si s tím Sarah poradí?
Sarah Cainová pracuje jako sloupkařka portlandských novin a v poslední době se jí přiliš nedaří. Šéf Bill Alexander jí pohrozí, že ji přeřadí k řadovým zprávařkám. Sarah je právě na schůzce s přítelem Bryanem Fordem, když ji zavolá její neteř Lydie, že matka zemřela. Sarah odjíždí na pohřeb své sestry Ivy, se kterou nebyla celá léta ve styku, do amišské komunity v Pensylvánii. Uvítá ji šestnáctiletá Lydie se svými mladšími sourozenci – Calebem, Annou Mae, Josiahem a Hannah. Sarah chce tentýž den odjet, ale děti ji přemluví, aby zůstala přes noc u nich. Ivy nezanechala žádnou poslední vůli. Sarah sepíše sloupek o pohřbu své sestry a pošle ho do novin.
Do komunity přijíždí Charles Eberley ze sociální péče o dítě. Překvapené Sarah sdělí, že je jedinou žijící příbuznou a podle zákona je jejich poručníkem do doby, kdy bude Lydii osmnáct let. Pokud Sarah poručnictví nepřijme, děti skončí v dětských domovech. Lydie chce zachovat rodinu pohromadě. Sarah se ozve Alexander s tím, že článek je velmi dobrý, aby napsala pokračování. Sarah se chopí příležitosti a rozhodne se děti odvézt k sobě do městského bytu. Děti, které byly vychovávány v prostotě amišské komunity, se střetávají s moderním světem, kterému nerozumí a který je zraňuje. Sarah je zapíše do školy a nikomu se nezmíní, do jaké. Alexander jí v redakci navrhne, aby o jejich amišském životě psala sloupek každý den. Sarah nakonec souhlasí, ale činí tak tajně.
Její sokyně v redakci, Madison Millerová prozradí televizi, kam chodí děti do školy. Oznámí Sarah, že televize jela natáčet Caleba. Sarah se do školy rozjede. Caleb se brání kameramanovi, protože podle amišů je fotografování hřích. Uvědomí si však, že Sarah je tajila, i když jim tvrdila opak. Televizní reportér Calebovi prozradí, že Sarah o nich píše do novin. Lydie jí vyčte, že to nedělá pro ně, ale hlavně pro sebe. Zlobí se na ni, protože nevidí, že její sourozenci museli změnit způsob života a jsou nešťastné. Bryan Sarah zdůrazní, že děti ji milují, ale ona to nevidí. Ráno ji Lydie vzbudí s tím, že malý Josiah zmizel i s kufrem. Všichni ho s pomocí policie hledají a nakonec najdou. Chtěl odjet do Pensylvánie. Vyděšená Sarah se dětem omluví, za to, že je odvedla z jejich bezpečného domova, a odveze je zpátky.
Miriam Eshové z amišské komunity řekne, že se vzdala poručnického práva v její prospěch. Děti odejdou za svými povinnostmi a Sarah bez rozloučení odjíždí. Když to děti zjistí, Lydie a Caleb se za ní vydají v bryčce. Podaří se jim ji dohonit. Lydie předá Sarah dopis od matky, který ze strachu schovávala. Ivy v něm píše, že se Sarah omlouvá, že ji opustila a následovala milovaného muže do komunity. Chce, aby děti po její smrti vyrůstaly u ní. Sarah zůstává v amišské komunitě, a začíná psát knihu o svém příběhu.

Amišové


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.