Spikesova banda

Spikesova banda64

Filmcsfd.cz

The Spikes Gang

USA, 1974, 96 min

Western

Spikesova banda

Spikesova banda: hd.1080p
HD

Chtěli být jako on, ale romantické ideály jim dlouho nevydržely. Lee Marvin jako stárnoucí bankovní lupič, jenž inspiruje tři mladíky k zločinecké dráze.
Když tři dospívající mladíci naleznou ve křoví vážně postřeleného muže, rozhodnou se ho zachránit a poskytnout mu přechodné útočiště na rodinné farmě. Vzápětí se ukáže, že se jedná o známého bankovního lupiče Harryho Spikese, na něhož je vypsána vysoká odměna. Charismatický Spikes ovšem dokáže svým vyprávěním mladíky natolik okouzlit, že se mu zatouží podobat. V mladické touze po společenské vzpouře se rozhodnou odejít z domova a s vidinou lehkého výdělku vyloupit banku. Celá akce ovšem skončí fiaskem a při pokusu o útěk mladíci zastřelí významného senátora. Poté je osud znovu spojí s jejich idealizovaným hrdinou Spikesem, který se stává vůdcem jejich bandy. Společně plánují velkou bankovní loupež, ale mladické romantické představy o životě zločineckého gangu začínají dostávat povážlivé trhliny. Zdá se, že na lítost je pozdě a hrozí, že členové bandy budou muset za své činy zaplatit vlastním životem.
V hlavní roli desperáta Spikese se představí Lee Marvin, jenž zde typově navázal na své role drsných záporných hrdinů ze začátků své herecké kariéry v 50. letech. Pro zajímavost lze zmínit, že roli jednoho z nerozvážných mladíků ztvárnil v té době začínající herec Ron Howard, z něhož se později stal respektovaný filmový režisér (Apollo 13, Čistá duše, Rivalové).

smrt, Divoký západ, bandité, bankovní loupež


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.