Back Street

Back Street

Filmcsfd.cz

USA, 1932, 93 min

Drama

Back Street

Back Street: hd.1080p
HD

Ray Schmidtová (Irene Dunne) je mladá hezká dívka, která ve dne pracuje v obchodě svého otce a po večerech se vesele baví po cincinnatských tančírnách a barech. O nějaký trvalý vztah ani moc nestojí. Jedinou vyjímkou je Kurt Shendler (George Meeker), majitel obchodu s jízdními koly, který Ray miluje a požádá ji o ruku. Dívce se ale zdá moc romantický a odmítne ho. Pak se na nádraží setká s Walterem Saxelem (John Boles) a oba se do sebe zamilují na první pohled. Háček je v tom, že mladík už je zasnouben s Corinne (Doris Lloyd), dívkou z bohaté rodiny, a navíc jejich matky jsou přítelkyně. Pak se nedopatřením Ray nedostaví na koncert, kde ji Walter chtěl ukázat své matce, mladík se urazí a ožení se s Corinne. 
O několik let později se Walter, už obchodník na Wall Street, náhodou znovu setká s Ray a i když má dvě děti a je spokojeně ženatý, oba si spolu začnou. Najme jí byt a tam na něj dívka má čekat, až se uvolní ze svých četných společenských povinností. To Ray moc nebaví, je v roli čekající a před lidmi skrývané milenky, která je často sama a které z toho hrabe. Problém zkomplikuje i syn Dick, který vše zjistí a Ray vyčítá, že z otce tahá peníze. Do hry vstoupí i vážné onemocnění a vše vyvrcholí dramatickým koncem, kde nechybí ani smrt.
Plynule a chronologicky vyprávěný příběh s důrazem na realistickou atmosféru podle stejnojmenné knihy Fannie Hurst, který ještě stihl uvedení před Haysovou cenzurou, kdy by nemorální život hlavní hrdinky coby milenky ženatého muže sotva mohl být prezentován.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.