Saigo no čúšingura

Saigo no čúšingura76

Filmcsfd.cz

最後の忠臣蔵
Saigo no Chushingura
Saigo no chuushingura
Last Chushingura, The
Last Ronin, The

Japonsko, 2010, 133 min

Drama, Historický

Saigo no čúšingura

Saigo no čúšingura: hd.1080p
HD

16 let po osudné pomstě 47 roninů, samurajů z domény Ako, kteří pomstili smrt svého pána a poté spáchal seppuku, jediný přeživší, Terasaka Kichiemon prochází zemí s posláním pomoci rodinám padlých samurajů a současně šířit pravdu o jejich činu.
Terasaka nalezl vdovu po posledním ze svých padlých druhů a vypravil se do Kjota na výroční obřad k uctění jejich památky. Na cestě nečekaně narazí na svého pokrevního druha Senoo Magozaemona, který beze stopy zmizel pouhý den před vykonáním jejich pomsty. Magozaemon ztratil ženu a neměl žádné děti, neměl tedy žádné závazky a jeho jediným cílem tedy měla být služba Kuranosuke Oishimu, pro nějž přísahal i zemřít, bude-li to potřeba. Proč Magozaemon zmizel je záhadou, na kterou Kichiemon stále nezná odpověď.
Po svém zmizení si Magozaemon změnil jméno a skryl před světem. Vzdal se i svého postavení, ze samuraje se stal obchodník se starožitnostmi, který žije v odlehlém domě ukrytém v hlubokém bambusovém háji. V domě žije i krásná dívka jménem Kane. Po celých 16 let poblíž nich žije i Yu, která zbožňuje Kane, vyrůstající bez matky, a vyučuje jí etiketu, čtení, psaní a další dovednosti. Yu kdysi bývala nejoblíbenější kurtizána v Kjotu a později se stala konkubínou bohatého a vlivného obchodníka s látkami.
Na loutkovém představení v Kjótu se do Kane na první pohled zamiluje Shuichiro, jediný syn onoho obchodníka, Mogozaemon prodává jeho otci vzácnou starobylou korejskou vázu a ten ho požádá, aby s pomocí svých styků zjistil, kdo byla ta tajemná krasavice na loutkovém představení, která tak okouzlila jeho syna.
Kdo je tedy krásná Kane a proč Mogozaemon před lety zmizel namísto toho, aby splnil povinnost vůči svému lennímu pánu?


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.