Národní parky USA a Kanady

Národní parky USA a Kanady

Filmcsfd.cz

Americas

Kanada, 2009, 123 min

Dokumentární

Národní parky USA a Kanady

Národní parky USA a Kanady: hd.1080p
HD

DVD 1
1. Velké parky Kanady (42 minut)
Národní park Grands-Jardins - město Baie-Saint-Paul - Národní park Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie - Národní park Forillon - Národní park Waterton Lakes - Dinosauří provinční park - muzeum Royal Tyrrell -
Poznejte s námi velké parky Kanady, které jsou opravdovou lahůdkou pro milovníky krásné a nedotčené přírody. Budete svědky nevídaných záběrů a okouzlí vás ohromující kombinace skalnatých štítů, typicky modrozelených jezer, nespoutaných řek, obřích vodopádů a neprostupných pralesů. Po záplavě neopakovatelné přírodní krásy a zeleně navštívíme Dinosaur Provincial Park, vyprahlou krajinu s neuvěřitelně tvarovanými kopci a návršími a s nejbohatším nalezištěm fosilií na světě. Naší pouť ukončíme ve světoznámém muzeu Royal Tyrrell, které ukrývá nejrozsáhlejší sbírku prehistorických tvorů.
2. Parky Nového Brunšviku (12 minut)
Národní park Kouchibouguac - Národní park Fundy -
Navštívíme jedinečné a fascinující národní parky v provincii Nový Brunšvik. Nahlédneme do Národního parku Kouchibouguac, kde spatříme nekonečné písečné duny, laguny, slané bažiny, rašeliniště, přílivové řeky, ale i nesčetné množství mořských ptáků a tuleňů, pro něž je tento park stanovištěm a domovem. V Národním parku Fundy si zase užijeme pohled na nejkrásnější a největší příliv na světě. Při odlivu se budeme procházet po mořském dně, obdivovat načervenalé skalní stěny a kochat se nepřeberným množstvím pobřežního ptactva.
3. Columbia Icefield (4 minuty)
Národní park Columbia Icefield -
Zhlédnete unikátní ledovcové pole, táhnoucí se na rozhraní dvou národních parků - Jasper a Banff - v kanadské provincii Alberta. Budete okouzleni tyrkysově modrým místem s největší koncentrací ledu a sněhu jižně od polárního kruhu, místem, kde ledovcová masa dosahuje rozlohy neuvěřitelných 325 km².
DVD 2
4. Skalisté hory (24 minut)
Město Banff - jezero Louise - jezero Moraine - město Whistler - Provinční park E. C. Manning -
Navštívíme jedinečné Rocky Mountains (Skalisté hory), táhnoucí se přes téměř celý západ Severní Ameriky - od Britské Kolumbie v Kanadě, až po Nové Mexiko v USA. Budete obdivovat neopakovatelné horské scenérie a ohromí vás úchvatná horská panoramata. Poznáte horské středisko Banff, které dříve bylo pouhou železniční zastávkou a dnes je to turistické městečko v alpském stylu, které se rozkládá na úpatí hor u Spray River. Zavítáme k jezeru Louise, známému pro svou zeleno modrou barvu a kouzelné okolí, též nahlédneme do těžko přístupných míst, kde stále ještě žije obávaný medvěd grizzly a nakonec se přesuneme do Provinčního parku E. C. Manning, který se nachází nedaleko od přístavního města Vancover.
5. Velké parky USA (21 minut)
Národní park Bryce Canyon - Národní park Yellowstone - Národní park Yosemite -
Vydáte se s námi na cestu po dvou nejznámějších a rozličnými přírodními útvary bohatých parcích ve Spojených státech amerických. Budete uchváceni velkolepými žulovými skalisky a starodávným sekvojovým lesem se stromy obřích rozměrů v Yosemitském národním parku a v neposlední řadě vás jistě ohromí Národní park Bryce Canyon, někdy též nazývaný „skalní město", pro své unikátní skalní jehly, pilíře, oblouky a stěny, které byly vymodelovány v průběhu milionů let deštěm, sněhem a ledem. Krátce se také zastavíme v Národním parku Yellowstone, kde budeme obdivovat jedinečné stádo bizonů, množství vodních gejzírů s horkou vodou, kterou ohřívá rozsáhlá vulkanická činnost zdejší podzemní sopky a mnoho dalších přírodních krás tohoto parku.
6. Sopečný park Havaj (20 minut)
Národní park Hawaii Volcanoes - lávový tunel - lávová pole sopky Kilauea -
Zavítáte s námi do Sopečného národního parku nacházejícího se na ostrově Havaj neboli „Velkém ostrově" uprostřed Tichého oceánu. Ohromí vás neutuchající aktivní činnost některých dosud nevyhaslých vulkánů, spatříte nekonečná lávová pole různého stáří a budete svědky vytékání lávy i za tmy. Zažijete opravdu fascinující podívanou, která vám místy až vezme dech.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.