Záhadný ostrov

Záhadný ostrov48

Seriálcsfd.cz

L'ombra del destino

Itálie, 2011, 100 min

Mysteriózní, Thriller

Záhadný ostrov

Záhadný ostrov: hd.1080p
HD

Znepokojující a nevysvětlitelná série vražd spojená se zdánlivě starou dětskou říkankou, ničí obyvatelům městečka San Giorgio, malebného místa uprostřed středomoří, jejich poklidný život. Impulzivní a racionálně smýšlející policejní inspektor Pietro Mentero spolupracuje po svém boku s inspektorkou Larou Falco na tomto případě.

Díl 1.
V severní Africe se objevuje záhadný muž a do rukou dostává fragment prastaré obětní misky. Další její části jsou na smyšleném ostrově San Giorgio. Misku rozdělili před mnoha staletími takzvaní „Lidé bez stínu“, neměla se dostat do nepovolaných rukou. Kdyby se tak stalo, naplní se proroctví, které s sebou přinese neštěstí a zmar. Na ostrově San Giorgio vládne kult svatého Jiříka. Blíží se svatojiřské slavnosti. Děti si podle tradice zpívají písničku, v níž je zároveň obsaženo ono zlověstné proroctví. První sloka se brzy naplní, u sirných pramenů děcka objeví mrtvolu muže. Z římské kriminálky přijíždí policistka Lara, která má mrtvého identifikovat. Zdá se totiž, že se jedná o sériového vraha přezdívaného „Pikový kluk“, po němž léta pátrala. Na ostrově San Giorgio se setkává se svou dávnou, osudovou láskou, komisařem Pietrem Monterem. Pietro je šťastně ženatý, má syna Rocca. Pietrův tchán je zneklidněn znameními starého proroctví a čeká další pohromy. Pietro a Lara se však pustí společnými silami po vrahově stopě. Vypátrají jej, ale na obzoru se již rýsuje další katastrofa.

Díl 2.
Na ostrově San Giorgio došlo k vraždě, obětí byl sériový vrah, který zhynul rukou svého bratra – dvojčete – prosťáčka Giulia, který se považoval za svatého Jiříka. Důkazy proti němu jsou nezvratné. Z Říma přijíždí na ostrov posila, mladá policistka Lara, která prožila před lety vášnivý milostný vztah s komisařem Pietrem Monterem. Ten je však šťastně ženatý a má malého synka Rocca. Stará láska se probouzí. Ovšem je tu nová vražda, ve vodovodní nádrži leží tělo Laetizie, místní barmanky. Těla obou mrtvých jsou naaranžována tak, že připomínají dvě sloky staré berberské říkanky. Lara vidí jasnou spojitost mezi oběma případy, Pietro se však téhle verzi brání. Jak by ne, najde se vražedná zbraň – závaží – a dovádí vyšetřovatele k vrahovi – Laetizii zřejmě usmrtila v pominutí smyslů vlastní matka. Lara však jde tvrdohlavě po stopě říkanky a pátrá v archívu na faře. Nové poznatky ji zavedou do podzemních prostor kostela, kde málem přijde o život…


Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.