Ceny Anděl 201236

Seriálcsfd.cz

Česko, 2013, 117 min

Hudební

Ceny Anděl 2012

Ceny Anděl 2012: hd.1080p
HD

Přímý přenos udílení 22. výročních hudebních cen Akademie populární hudby představí nejúspěšnější hudební počiny domácích interpretů roku 2012. Nadcházející ročník nepřinese v počtu a koncepci kategorií žádné změny. Ceny Anděl budou předány celkem v sedmi kategoriích. Dále pak bude udělena cena Deska roku za nejprodávanější album loňského roku a bude vyhlášena tradiční Dvorana slávy. Letošní novinkou bude udělování tzv. žánrových cen přímo v tomto přenosu formou cca třicetivteřinových předtočených klipů, které budou překlenovat živé hlasování porotců.
Přímý přenos je rozdělen na dvě části: hlavní program a po krátké pauze druhá část s udělením Dvorany slávy. Přímý přenos ze střední haly Průmyslového paláce v Areálu Výstaviště na Praze 7 je plánovaný na 16. března 2013 od 21.15 hodin na ČT1.
Koncepce slavnostního ceremoniálu je postavena na účasti nejvýznamnějších a nejpopulárnějších osobností hudební branže a jejich kvalitních hudebních počinech. V programu vystupují všechny kapely a interpreti živě. Předávání cen se ujmou známé osobnosti branže a odmoderují od představení kategorie po vyhlášení vítěze každou jednotlivou kategorii.
Ceny Anděl jsou českou obdobou světových cen Grammy. V celonárodním měřítku je tento projekt největší zdroj podpory hudební tvorby a to včetně podpory menšinových žánrů (Žánrové ceny APH – udílení 8. 3. 2013), jakými jsou jazz, folk, country, či world music a řada dalších.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.