Bodywork

Bodywork

Filmcsfd.cz

Velká Británie, 2001, 92 min

Krimi

Bodywork

Bodywork: hd.1080p
HD

Tuto černou komedii s typickým anglickým humorem s mottem "řídit opatrně, riskovat" natočil roku 1999 podle svého scénáře na základě svých skutečných zážitků s prodejci aut britský režisér Gareth Rhys - Jones. Hlavní roli v této tragikomedii vytvořil skotský herec Hans Matheson, který přesvědčivě ztvárnil mladého neúspěšného makléře, jehož zkázou se stane nově zakoupené luxusní auto...
V zářivě osvětleném, ale spoře zařízeném bílém pokoji se shromáždilo sedm velmi rozdílných lidí. Jediná věc, která je spojuje, je jakýsi Virgil Guppy. Ale Virgil Guppy tam s nimi není. Byl právě přejet desetitunovým kamionem. Jaký příběh předcházel této události?
Neúspěšný obchodní makléř Virgil Guppy (Hans Matheson) se chystá koupit auto. Ale ne kdejaké auto, chce luxusní. To je více než jednoduché. Koupě auta je posledním dílkem do jeho "skládačky", který mu schází. Má byt, práci, nosí drahé šaty, má přátele z vyšší společnosti, krásnou přítelkyni Fionu a luxusní auto mu dopomůže k dokonalému vytvoření jeho identity.
Virgil si nakonec kupuje od dvou prohnaných prodejců aut Davida a jeho syna Buddyho Leerových (hrají je Michael Attwell a Peter Moreton) auto značky Jaguar, sice s málo najetými kilometry, ale s mírně poškozenou karosérií. Bohužel už po čtyřech ujetých mílích auto nadobro vypoví službu. Virgil nechce ztrácet čas ani peníze prostřednictvím soudů, ale co je horší, v zavazadlovém prostoru auta nalezne čísi mrtvolu...
Virgil je zatčen po řadě nepřímých důkazů předložených různými svědky, mezi které se řadí i bývalý účetní, nyní důchodce pan Sydney Greengras (Frank Mills), který má hrozný nutkavý zvyk, že mladého Virgila všude neustále špehuje a stopuje, kudy Virgil chodí. Virgil je přesvědčen, že byl podveden prodejcem aut - Davidem Leerem, který ale jak se zdá, zmizel neznámo kam.
Virgil je sice propuštěn na kauci, ale jeho "skládačka" dokonalého života se začne rozpadat. V práci dostane okamžitou výpověď, jeho přítelkyně Fiona Money (Beth Winslet) ho opustí s jeho charismatickým, nyní již bývalým nejlepším kamarádem Alexem (Peter Ferdinando) - zkrátka ve chvilce ztratí vše, na čem mu nejvíce záleželo. Je úplně na dně a bezúčelně bloudí ulicemi, když ho srazí kradené auto. Spřátelí se a je přijat do gangu pouličních zlodějů aut, které vede tajemná a nevyléčitelně nemocná Tiffany Shades (ztvárnila ji Charlotte Coleman), která se rozhodne nešťastnému bývalému makléři pomoci. Idylické chvíle s jeho novými přáteli z podsvětí však nemají dlouhé trvání. Obchodník aut David Leer je nalezen mrtvý a Virgil je hledán pro dvě vraždy jak policií, tak druhým obchodníkem aut Buddym Leerem, který chce pomstít smrt svého otce.
Virgil je proto na útěku a hledá útěchu u Tiffany, které slíbí, že až ona zemře, postará se o jejího desetiletého syna Dolittla (Jordan Maxwell). Nakonec za podpory Tiffany najde sílu k boji, rozhodne se získat zpět svůj život a prokázat svou nevinu.
Mnoho mu nezbývá, ale díky kombinaci štěstí, tragických okolností, nekonvenční práce ze strany policistů a svým vlastním přičiněním Virgil odhalí svého nepřítele. V konečném zúčtování ve dvoře na šrot kdesi na okraji města Virgil dokáže svou nevinu, ale vzápětí nato se stane věc, se kterou nikdo nepočítal, hlavně ne smolař Virgil Guppy...


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.