Restaurant

Restaurant64

Filmcsfd.cz

USA, 1998, 107 min

Drama

Restaurant

Restaurant: hd.1080p
HD

Metropole uměleckého života amerického východního pobřeží New York je cílem mnoha začínajících umělců, od herců přes hudebníky a zpěváky, až po spisovatele a dramatiky. Valná většina z nich si vydělává na živobytí jak se dá, často v některé z mnoha newyorských a newjerseyských restaurací.
Americký režisér Eric Bross (nar. 1964) pochází z umělecké rodiny a vyrůstal v severním New Jersey, takže osudy hrdinů jeho druhého celovečerního filmu Restaurant (1999) jsou mu blízké. Jsou to mj. barman Chris (Adrien Brody), vyléčený alkoholik, jehož nevydařený partnerský vztah je předmětem jeho první hry, hejskovský herec Kenny (dnes populární představitel Mentalisty, který se tehdy podepisoval jako Simon Baker-Denny), frustrovaná číšnice a začínající zpěvačka Jeanine (Elise Nealová), kterou Chris přitahuje, a Chrisův přítel z dětství Reggae (David Moscow), procházející depresivním životním obdobím. Všechny spojuje práce v populární hobokenské restauraci J.T.McClure's, jejíž manažer (John Carroll Lynch) má pro trable a sny svých zaměstnanců notnou dávku pochopení.
Snímek je zajímavým pohledem nejen na uměleckou komunitu, ale i na partnerské vztahy, v nichž rozdílnost ras nehraje podstatnou roli. Adrien Brody byl za svůj výkon nominován na Independent Spirit Award. Jeho bývalou lásku Leslii ztělesnila známá zpěvačka a raperka Lauryn Hillová.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.