Válka světů

Válka světů66

Filmcsfd.cz

The War of the Worlds
H.G. Wells' the War of the Worlds

USA, 1953, 85 min

Sci-Fi, Thriller, Drama

Válka světů

Válka světů: hd.1080p
HD

Jedné noci dopadne někde do kopců poblíž malého městečka domnělý meteorit. Z vzniklého kráteru se ovšem po dopadu ozývají podezřelé zvuky. Záhy se ukáže, že na zemi nedopadl žádný kámen z vesmíru, nýbrž jedna z mnoha kasplí obsahující nepřátelsky naladěné mimozemšťany. vetřelci jsou bohužel technicky výrazně vyspělejší než lidstvo, takže i po zuby ozbrojená armáda je proti nim zcela bezmocná. Dr. Calyton Forrester se svou partnerkou Sylvií se krom záchrany vlastních životů pokouší naleznout způsob, jak postupující invazi zastavit. Jenže to možná nejsou lidé, ale zcela jiní tvorové, jež mohou pro neurvalé kolonizátory Země představovat hrozbu...

Válka světů režiséra Byrona Haskina je kupodivu teprve první filmovou adaptací slavného románu H.G. Wellse. Zatímco v románu autor kritizuje kolonizátorství a všeobecnou lidskou nabubřelost, v tomto filmu je jasně patrná analogie k studené válce a obavám z útoku ze strany Sovětského svazu. Taktéž stroje mimozemšťanů, původně kráčející na trojici nohou, jsou zde nahrazeny stroji létajícímí.

V roce 2005 se pak Válka světů dočkala vnitřně věrnější adaptace od Stevena Spielberga, na jejíž reklamní kampani se patrně snažili přiživit ještě dva další, tentokráte brakové, projekty stejného názvu i inspiračního zdroje.

vojáci, monstra, invaze, vesmírná loď, vědci, mimozemšťané, kněz


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.