Obvinění: Proces s McMartinovými

Obvinění: Proces s McMartinovými84

Filmcsfd.cz

Obvinění
Indictment: The McMartin Trial

USA, 1995, 135 min

Thriller, Drama

6%

Obvinění: Proces s McMartinovými

Obvinění: Proces s McMartinovými: hd.1080p
HD

Život rodiny McMartinových se obrátí vzhůru nohama. Byli nařčeni, že sexuálně obtěžují děti. Soud trval dlouhých šest let a náklady přesáhly 16 miliónů dolarů. Nakonec vše skončilo na mrtvém bodě.
Obviněním matky jednoho dítěte předškolního věku začal jeden z nejdelších a nejdražších procesů v historii USA, který zničil nebo výrazně narušil život několika rodin. Když se vyšetřovatelé tázali rodičů dětí docházejících do McMartinovi školky, dozvěděli se spoustu podivných věcí poukazujících na satanistické rituály, zneužívání dětí a zvířat a znásilňování. Televize vysílala každý večer nová a nová senzační odhalení. Ray Martin a jeho matka byli obviněni ze 65 kriminálních činů. Celých dlouhých šest let čekali McMartinovi na finální verdikt poroty. Zdálo se, že zákonu bude konečně zadostiučiněno. Danny Davis (James Woods) na straně obhajoby však stále věřil v nevinu McMartinových a zjistil, že žádné přímé důkazy, které by potvrzovaly výpovědi dětí vlastně vůbec neexistují. Přesvědčit však porotu i veřejnost bylo velmi složité. Film získal pro HBO 3 ceny Emmy za nejlepší televizní film, nejlepší herečku ve vedlejší roli (Shirley Knightová), nejlepší kameru a prestižní Zlatý Glóbus za nejlepší televizní film roku 1995.

děti, soud, rodina, křivé obvinění, podle skutečného příběhu, právníci, pedofilie, školka, sexuální zneužívání, období 1980-1990


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.