Party Wire

Filmcsfd.cz

USA, 1935, 69 min

Drama

Party Wire

Party Wire: hd.1080p
HD

Rockridge je díra, nebo maloměsto chcete-li. Klepy, pomluvy, podezírání, šuškání, fámy, jak chcete. Na nádraží dorazí telegram slečně Nettie Putnam (Helen Lowell), že její synovec Matthew (Victor Jory) se vrací do městečka. Telefon je obsazen, tak ho odveze chlapec na kole. Obsazeno je skoro pořád, ve městečku je totiž takzvaná společná linka, což je sice ekonomicky výhodné řešení, ale má jednu vadu, všichni mohou slyšet všechny. Jak uvidíme, zejména některé starší „dámy“ tím tráví většinu svého času. Matthew se vrací po sedmi letech, protože teta Nettie je upoutána na lůžko a on má převzít vedení rodinné mlékárny, největší firmy v Rockridge. Na nádraží už ho čeká spousta lidí, spolužáci, přátelé, ale taky matky skoro všech neprovdaných dívek, protože jiný tak bohatý a svobodný muž není na míle daleko.
Je zde i Mathilda Sherman (Clara Blandick), ale Matthew o její dceru Irene (Geneva Mitchell) nejeví zájem. Upoutává ho spíše Marge (Jean Arthur), dcera jeho přítele Willa Olivera (Charley Grapewin), která docela pěkně vyrostla od doby, kdy ji viděl naposledy. To se nelíbí Roy Danielsovi (Robert Allen), který ji dokonce požádá o ruku, ale dívka ho odmítne a on chce odjet do New Yorku. Will mu zavolá, aby ještě dal do pořádku kostelní pokladnu, o kterou se Roy a Marge společně starají. Ale jedna klepna mylně pochopí větu: „Nemysli, že utečeš a Marge v tom necháš.“ Městem se šíří fáma: „Roy chce nechat Marge v tom a zmizet.“
A teď to začne. Ženy tlačí na ředitele banky, aby dívku propustil, protože není počestná. Je vyloučena ze soutěže o nejkrásnější kytici a pod tlakem pomluv se její otec Will zastřelí (no on je nešika, takže přežije a jen špatně slyší). Matthew, který věří, že je to jen fáma, nabídne Marge ruku a rozhodne se město potrestat. Vybere všechny firemní peníze z banky, takže ta klekne a chce nahradit všechny zaměstnance lidmi odjinud. Podaří se nějak najít řešení a uzná místní komunita, že dívce ukřivdila? A jak do toho zasáhne teta Nettie?


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.