Starý Heidelberk

Starý Heidelberk79

Filmcsfd.cz

The Student Prince in Old Heidelberg

USA, 1927, 106 min

Komedie, Drama, Romantický

Starý Heidelberk

Starý Heidelberk: hd.1080p
HD

Mladý korunní princ Karl Heinrich (Ramón Novarro) neměl se svým přísným strýcem, králem Karlem VII, který ho vychovával, lehký život a jen jeho domácí učitel Dr. Friedrich Jüttner mu byl oporou. Po maturitě  odjede Karl a Friedrich na univerzitu do Heidelbergu, aby pokračoval ve studiu. Pokoje, kde mají bydlet, se mu moc nelíbí, ale neteř majitele hotelu Kathi (Norma Shearer) ano. Když se ale dívku snaží políbit, zjistí, že je zasnoubena, ale také se ukáže, že dívce není lhostejný. 
Pak ale Jüttner dostane dopis, kde mu král ukládá, aby informoval Karla, že mu našel nevěstu ze šlechtických kruhů, učitel to ale neudělá, aby nekazil Karlovi jeho novou lásku. Král těžce onemocní a Karl se vrátí domů, kde jednak zjistí, že se bude muset brzy ujmout trůnu, ale současně se dozví o svatebních přípravách. Jako nový král pochopí, že není zbytí. Odjede ještě jednou naposledy do Heidelbergu za Kathi, aby se s ní rozloučil.
MGM do tohoto filmu investovalo více než milion dolarů a Ramon Novarro s Normou Shearer dostali hvězdné role. Režie se ujal slavný Ernst Lubitsch, který ale s hvězdami nenalezl společnou řeč a jejich spory byly proslulé. Lubitsch také výrazně zvýšil náklady a film nakonec skončil prodělkem, i když dnes je považován za klasické dílo němé éry Hollywoodu.

podle knihy, princ, studenti, černobílý film, němý film


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.