Red Dwarf

Red Dwarf: hd.1080p
HD

Na podzim roku 1991 byl oznámen začátek práce na projektu Red Dwarf USA - americké verzi pupulárního britského seriálu Červený trpaslík. Producent Brad Johnson chtěl, ve spolupráci s původními autory Robem Grantem a Dougem Naylorem, vytvořit pro americkou televizi NBC remake seriálu, kterého již bylo natočeno pět sérií a který se stal populárním v řadě zemí. První konflikt však anstal již při psaní scénáře. Gratovi a Naylorovi se ten americký nelíbil, a proto napsali svou vlastní verzi. K natáčení byla vybrána právě jejich verze. Z původních herců byl obsazen pouze Robert Llewellyn do role Krytona. Holly představí sebe a loď a začnou se objevovat členové posádky: hologram Munson, technici Rimmer a Lister. Na palubu lodi nastupuje android Kryton a je svědkem rozchodu Kochanské s Listerem. Rimmer je, stejně jako v britské verzi, odhodlaný složit astronavigační zkoušku a stejně jako v britské verzi ji také "dokončí". Lister je předvolán před kapitánku Tauovou ve věci vydání kočky, kterou skrýval ve své kajutě. Těhotnou kočku však v noci na Listerovu žádost schoval Kryton do skladiště. Kryton evidentně nezvládá stresové situace, nynější místo pobytu kočky se rozhodne neprozradit a raději za výrazných zvukových a kouřových efektů povede ukázkovou sebedestrukci. Lister je za trest umístěn do stázové kabiny.

Po třech miliónech let je Lister z kabiny propuštěn. Zjišťuje, že jsou všichni mrtví, zapíná hologram se Rimmerem. Smontuje Krytona a společně se vydávají do nákladních doků prozkoumat "nečlověčí" známky života. Nachází Kocoura. O chvíli později následuje na velícím můstku scéna s teleportovanými postavami z budoucnosti a rozhodnutí Listera o návratu na Zemi... Pilot se moc neuchytil a proto bylo rozhodnuto o ještě jednom pokusu, natočit další díl.

Pro druhý pilot byli vyměněni představitelé Kocoura a Rimmera. Stopáž byla zkrácena na 15 minut a díl byl proložen britskými ukázkami a ukazkami z prvního pilotu. Verze nastíněná v druhém pilotu by byla pro fanoušky mnohem zajímavější. Postava Kočky v podání Terry Farrell slibovala jiné vztahy mezi posádkou a z toho vyplívající odlišné situace. Také Anthony Fuscle v roli Rimmera se zdá o něco lepší než Chris Eigeman. Bohužel, vlažné přijetí pilotních dílů a nedostatek peněz byly hlavní důvody k rozhodnutí o ukončení prací na americké verzi seriálu.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.