Hlasy umlčených

Hlasy umlčených89

Seriálcsfd.cz

Broken Silence
Deti iz bezdny
Дети из бездны

Argentina, Rusko, Česko, USA, 2002, 300 min

Dokumentární

Hlasy umlčených

Hlasy umlčených: hd.1080p
HD

Produkce Stevena Spielberga a nadace Survivors of the Shoah Visual History Foundation pro vás připravili Hlasy umlčených. Seriál pěti filmů o lidské odvaze, hrdinství a triumfu nad zvěrstvy Druhé světové války. Tento úspěšný dokument byl vyroben ve spolupráci s nositelem Oscara Jamesem Mollem. Pět dokumentů, pět zemí, pět režisérů - Andrej Wajda, Vojtěch Jasný, Luis Puenzo, Janos Szasz, Pavel Čuchraj.

1. NĚKTEŘÍ PŘEŽILI

Argentinský filmař Luis Puenzo (režisér Oscarového filmu Oficiální verze) natočil španělsky mluvené výpovědi přímých svědků Holocaustu, kteří nyní žijí v Argentině a Uruguayi, a prostříhal je s archívními i současnými záběry. Penzo se pokusil nalézt paralelu mezi Nacismem a nejtemnějšími kapitolami Argentinské historie.

2. OČI HOLOCAUSTU

Režisér Janos Szasz, jehož otec byl jedním z těch, kteří Holocaust přežili, natočil maďarský dokument. Film zachycuje svědectví lidí, jež Holocaust zažili jako děti.

3. DĚTI Z HLUBIN

Rusky mluvený dokument pojednává o zkušenostech přímých svědků Holocaustu. O odporu, zradě, záchraně a touze pomstít se. Režisérem filmu je Pavel Čuchraj, který byl nominován na Oscara za snímek Zloděj.

4. PAMATUJI SI

Oscarový Andrzej Wajda režíroval polský dokument o osudech čtyř lidí, kteří přežili Holocaust. Jejich polšťí sousedé jim buď pomohli, nebo je udali.

5. PEKLO NA ZEMI

Český filmař Vojtěch Jasný natočil česky mluvený dokument o Terezínu. Odhalil ponurou historii tohoto modelového ghetta, které nacisti zřídili, aby svět uvěřil, že se židům vlastně neděje nic zlého.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.