Kane & Abel

Kane & Abel

Seriálcsfd.cz

USA, 1985, 100 min

Drama

Kane & Abel

Kane & Abel: hd.1080p
HD

Seriál vypráví generační příběh dvou charakterních, mocných a těžce zkoušených mužů, jejichž osudy se neoddělitelně propletly, ačkoli se oba tváří v tvář setkali všeho všudy pouze třikrát.
Prvním z nich je chudý polský imigrant Abel Rosnovski (Peter Strauss), tím druhým je úspěšný bostonský intelektuál z vyšších kruhů William Lowell Kane (Sam Neill). Zatímco Kane se narodil jako dědic obrovského bankovního impéria a vyrůstal v blahobytu, Rosnovskiho cesta k úspěchu vedla nelidskými podmínkami z německého a ruského zajetí přes Sibiř do Turecka a následně přes polskou ambasádu až do Ameriky, kde se postupně vypracoval z pozice řadového číšníka na majitele jednoho z největších hotelových řetězců. Oba, Kane i Rosnovski, jsou cílevědomí, rovní a dobří lidé, povahově si daleko bližší, než by se vzhledem k jejich diametrálně odlišnému původu mohlo zdát, a za běžných okolností by z nich byli bezesporu nejlepší přátelé.
Vinou nešťastné souhry okolností (ve které jsou oba zcela nevinně) však končí jako nesmiřitelní protivníci, jejichž nenávist sahá doslova až za hrob. Situace se dále komplikuje, když k sobě naleznou cestu jejich děti, které oba otcové v záchvatu vzteku následně zapudí. Svatbě to ale nezabrání a zatímco válka mezi Kanem a Rosnovskim graduje, na svět přichází další generace. Existence vnuka napětí velice pozvolna mírní a v obou rodinách po desetiletích odcizení konečně svítá naděje na usmíření. Nevraživost mezi oběma rivaly ale zubu času, zdá se, odolává a o slovo se pomalu hlásí pokročilý věk a zdravotní komplikace… A na své odhalení, již od samého počátku, trpělivě vyčkává finální trumf, aby názorně demonstroval, že pomstu je nejlépe servírovat za studena.
Na divákovi pak zůstane rozhodnutí, kdo je na konci tohoto velkého příběhu vlastně vítězem a kdo poraženým.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.