Transformers

Transformers69

Seriálcsfd.cz

Transformeři

Japonsko, USA, 1984, 23 min

Dobrodružný, Rodinný, Sci-Fi, Thriller, Fantasy, Akční, Animovaný

Transformers

Transformers: hd.1080p
HD

Po tisíce let probíhá na planetě Cybertron válka mezi dvěma znepřátelenými klany stejného druhu, pro nás známého jako Transformers. Tito Transformeři ale nejsou jen tak obyčejní tvorové. Nejen že jejich fyziologický základ není organický, nýbrž robotický, ale dokáží se navíc „transformovat“ do podoby zdánlivě neživých strojů, díky čemuž se mohou snadno ukrýt před nepřítelem, nebo se naopak změnit v hrozivou zbraň či rychlé plavidlo.

Když jsou po vleklé válce na Cybertronu vyčerpány veškeré energetické zdroje, vůdce mírumilovných Autobotů Optimus Prime (Peter Cullen) se rozhodne postavit velikou loď, Archu, a pokusit se najít nový domov někde ve vesmíru. Během letu jsou však Autoboti napadeni svými rivaly, zlými Decepticony a jejich hrozivým vůdcem Megatronem (Frank Welker). Decepticoni se dostanou na palubu Archy, strhne se boj mezi nimi a Autoboty a loď havaruje na neznámé planetě, kde z důvodu velice nízké teploty upadají do kryospánku. Probouzejí se až o čtyři miliony let později, do roku 1984 a zjišťují, že planeta, na které ztroskotali, je Země. Využijí svou schopnost transformace a vezmou na sebe alternativní podoby pozemských aut a letadel. Válka mezi Autoboty a Decepticony pokračuje na nové planetě!

Tento seriál vznikl v roce 1984 původně za účelem lepšího prodávání stejnojmenných hraček. Seriál (a vlastně všechno okolo Transformerů) se pak stal hitem a tak přicházely další a další příběhy ze světa těchto robotů, které postupem času vytvořily velice komplikované a rozsáhlé Transformers universum.

Takzvaná „První generace“ se skládá ze seriálu The Transformers, který má pět sérií na který navazuje celovečerní animovaný film Transformers: The Movie z roku 1986, dále pak televizní série Transformers: The Headmasters, Transformers: Super-God Masterforce, Transformers: Victory a celá První generace je tak zakončena video seriálem Transformers: Zone, který byl ale zrušen hned po první epizodě. Na První generaci tak navazuje generace druhá, která se zabývá hlavně takzvanými „Beast Wars“. V této spletité síti seriálů pak stojí za zmínku snad ještě seriál Unicron Trilogy, skládající se ze sérií Transformers: Armada, Energon a Cybertron.

Po desítkách postupně upadajících seriálů, komiksů a hraček Transformers znovu ožívají v celé své kráse ve stejnojmeném akčním filmu Michaela Baye z roku 2007.


Hrají: Frank Welker, Peter Cullen, Corey Burton, Christopher Collins, John Stephenson, Gregg Berger, Michael Bell, Jim Cummings, Ken Sansom,  .....Walker Edmiston, Rob Paulsen, Scatman Crothers, Terence McGovern, Charlie Adler, Michael Horton, Maurice LaMarche, Casey Kasem, Brad Garrett, Clive Revill, Aron Kincaid, David Mendenhall, Alan Oppenheimer, Roger C. Carmel, Jerry Houser, Dick Gautier, John Hostetter, Regis Cordic, Bert Kramer, Marshall Efron, Bill Martin, Susan Blu, Laurie O'Brien, Jeff MacKay, Paul Eiding, Linda Gary, Dan Gilvezan, Johnny Haymer, S. Marc Jordan, Mona Marshall, Hal Rayle, Arthur Burghardt, Bill Ratner, Danny Mann, Neil Ross, Don Messick, Ed Gilbert, T.K. Carter, Melendy Britt, Ron Gans, Townsend Coleman, Stan Jones, Ron Feinberg, Jered Barclay, Hubert Gagnon, Laurie Faso, Jack Angel, Buster Jones, Buster Jones, Morgan Lofting, Peter Renaday, Joe Leahy

Režie: Andy Kim, Al Kouzel, Bob Kirk, Robert Shellhorn, John Gibbs, John Walker, Ray Lee, Jaeho Hong

Tvůrci: Henry Orenstein

Scénář: Flint Dille, Larry Leahy, Tony Cinciripini, Earl Kress, Steve Mitchell, David Wise, Paul Dini, Michael Reaves, Reed Robbins,  .....Bryce Malek, Meg McLaughlin, Len Wein, Buzz Dixon, Richard Merwin, Beth Bornstein, George Arthur Bloom, Diane Duane, Dennis Marks, Douglas Booth, Gerry Conway, Antoni Zalewski, Donald F. Glut, Larry Strauss, Leo D. Paur, Alfred A. Pegal, George Hampton, Mike Moore, Richard Milton, Sylvia Wilson, Larry Parr, David N. Gottlieb, Michael Charles Hill, Paul Davids, Craig Rand, Arthur Byron Cover, Susan K. Williams, Steve Skeates, Mary Skrenes, Marv Wolfman, Dick Robbins

Producenti: Nelson Shin, Flint Dille, Gwen Wetzler, John Walker

Hudba: Johnny Douglas, Robert J. Walsh

Kamera: Michael Sullivan

Střih: Al Breitenbach

Zvuk: Peter Reale

Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.