Mandrake

Mandrake50

Seriálcsfd.cz

Brazílie, 2005, 55 min

Komedie, Krimi, Drama

Mandrake

Mandrake: hd.1080p
HD

Charismatický právník s mnoha neřestmi, zvláště slabostí pro krásné ženy, Paolo Mandrake zasahuje do různorodých kauz, ve kterých je většinou prostředníkem mezi dobře situovanými klienty a velkoměstským podsvětím Rio de Janeira. Komediální krimi seriál z originální produkce HBO, nominovaný na Cenu Emmy, byl inspirován klíčovou postavou z děl známého brazilského spisovatele Rubema Fonsecy.
Brazilský seriál z roku 2005, realizovaný v produkci HBO, byl inspirován klíčovou postavou z děl známého brazilského spisovatele Rubema Fonsecy (nar. 1925). Titulním hrdinou třináctidílného vyprávění je samorostlý právník z Rio de Janeira, vtažený do různorodých kauz, souvisejících s velkoměstským podsvětím i s tamější obskurní subkulturou. Chandlerovsky stylizovaný advokát Paolo Mandrake (hraje ho Marcos Palmeira) a jeho sedmdesátiletý kolega Wexler řeší bizarní případy, v nichž figurují zločinci, zkorumpovaní policisté i podivíni s kuriózními profesemi. Mladší z obou mužů často užívá neortodoxních metod, které jsou jeho staršímu společníkovi trnem v oku… Kriminální seriál, přinášející zajímavé průhledy do jihoamerické každodennosti, byl nominován na Cenu Emmy. Jako režisér některých epizod a výkonný producent se na něm podílel spisovatelův syn José Henrique Fonseca.

Epizoda 1:
Mandrake se dostává k choulostivému případu playboye, který se zamiloval do prostitutky a nyní žádá advokáta o pomoc v zájmu její budoucnosti. Jeho prosba je ale dost netradiční. Mládenec totiž chce, aby mu Mandrake pomohl dostat jeho milou zpět do nevěstince, odkud byla „vyhozena“.

Epizoda 2:
Mandrake se snaží překlenout své vleklé potíže ve vztahové oblasti. Naneštěstí řešení, jež by ho mělo zbavit vrásek v souvislosti s nebezpečně ostrým milostným trojúhelníkem, se velmi záhy obrací proti němu.

Epizoda 3:
Jeden ze senátorů potřebuje pomoci s neznámým vyděračem, který se jej evidentně snaží zničit. Potíž ale je, že do případu je zapleteno také jedno mrtvé tělo. Tělo senátorovy zavražděné milenky.

Epizoda 4:
Elitní módní návrhář se stal terčem vydírání ze strany neznámého milence, který hrozí, že odhalí jeho excentrický sexuální život.

Epizoda 5:
Jistá krásná, sexy majitelka restaurace potřebuje Mandrakeovu pomoc, když nějaký vyděračský anonym hrozí, že jejímu manželovi vyzradí jak si dříve užívala a jaké aférky má za sebou.

Epizoda 6:
Mandrake musí řešit další ožehavou situaci, příslušníci jisté zámožné rodiny se na něj obrátí s neobvyklou prosbou. Žádají advokáta, aby se stal prostředníkem, který bude jednat se zkorumpovanými policisty, jež bohatým rodičům unesli syna, drogového dealera.

Epizoda 7:
Mandrakeovi volá kolega a naléhavě žádá, aby mu okamžitě pomohl vyřešit jistou prekérní situaci. Při orgiích v milionářské vile došlo k mimořádné události a jsou do toho zapleteni nějací prominenti.

Epizoda 8:
Přítelkyně argentinské popové hvězdy, mimochodem nymfomanka, se ztratila ve městě a Mandrake je najatý, aby jí vypátral.

Epizoda 9:
Mandrake se vydává na nebezpečnou misi do hlavního města Brasilie. Jeho přítel ho totiž požádal o pomoc s hledáním neteře, která tam pracovala jako call-girl a zmizela. Stopy vedou k bizarní sektě vedené významným politikem.

Epizoda 10:
Na Wexlera se obrací jeho starý přítel s žádostí o pomoc v delikátní situaci. Vše nasvědčuje tomu, že ho kdosi vydírá a hrozí mu zveřejněním kompromitujících informací z jeho soukromého života. A aby toho nebylo málo, je zjevné, že tyto informace mají cosi společného se zneužíváním mladistvých. Anebo je to všechno jenom šikovná lež, vzniknuvší za účelem vymámit z muže co nejvíce peněz? Mandrake netuší, kdo lže a kdo říká pravdu, ale je mu jasné, že už jen kvůli Wexlerovi musí začít jednat a dostane se ke zjištěním, která by raději nikdy nepoznal.

Epizoda 11:
Vymýšlet složité pasti se vyplácí jen ve filmech a v románech. Reálný svět podobným výstřelkům s mnoha neznámými rozhodně nefandí. Na vlastní kůži to brzy pocítí i mladá dívka, dcera Mandrakeovy dávné přítelkyně, jež se rozhodla fingovat svůj vlastní únos, aby se dostala k penězům. Jedna malá chybička totiž zaviní dokonalý zvrat, během nějž se dívce situace zcela vymkne z rukou a z fingované oběti únosu se stane oběť skutečná. Čas běží, únosci nehodlají na nic čekat a Mandrake musí okamžitě vyrazit do akce.

Epizoda 12:
Setkávání se zločinci je pro Mandrakea denním chlebem a mezi podsvětím se pohybuje jako ryba ve vodě. O to více ale může doplatit na škobrtnutí, které se mu právě podařilo mezi slušnými, protizákonnými hříchy nezatíženými lidmi. A pro změnu je za tím zase ženská. Jedna z jeho starých přítelkyň, zblázněná do boje za životní prostředí, ho právě požádala, zda by jí nemohl pomoci coby právní konzultant, který by zastupoval jistou neziskovou organizaci při boji za „zaručeně ekologický“ projekt, který by měl být realizován právě v Brazílii. A ejhle, hned je průšvih na světě. Naštěstí Mandrake brzy pochopí, že tohle jednání rozhodně nebude vedeno v tak slušném a zákona dbalém stylu, jak se zpočátku tvářilo...

Epizoda 13:
Ani v posledním dílu první série nebude značně neortodoxnímu právníkovi dopřán klid. Pro změnu se zaplete do netradičního a hlavně nebezpečného milostného trojúhelníku, jehož strany tvoří samé třaskavé osobnosti. Kupodivu ale s prosíkem o pomoc nepřichází podváděný manžel, jinak velmi vlivný magnát, nýbrž jeho žádoucí paní. A rovnou vykládá karty na stůl. Na vině všech potíží je jistá menší aférka, kterou brala za dopředu vyřešenou, ale jež si naštěstí začala žít až příliš bujarým vlastním životem. Obstojí Mandrake i tentokrát se ctí, nebo Rio de Janeiro poprvé zažije jeho pád?


Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.