Zahrady světa s Audrey Hepburnovou

Zahrady světa s Audrey Hepburnovou77

Seriálcsfd.cz

Gardens of the World with Audrey Hepburn

USA, 1993, 25 min

Dokumentární

Zahrady světa s Audrey Hepburnovou

Zahrady světa s Audrey Hepburnovou: hd.1080p
HD

"Růže je růže je růže". Elegantní přehlídka kultivace rostlin, květin, křovin i stromů. Americký cyklus vyznamenaný cenou EMMY.

"Při pohledu na náš svět skrze jeho zahrady si potvrzujeme lidskou schopnost pomáhat kráse na této zemi." Audrey Hepburnová (1929-1993).
Jmenovala se Edda Hepburn van Heemstra a byla baletkou. Osud ji však z rodné Belgie zavál přes Anglii až do USA, kde hned svou první divadelní kreací na Broadwayi získala nesmírnou popularitu. Následoval první americký film, první Oscar a první nesmazatelný zápis do dějin kinematografie. To už z belgické šlechtičny byla Audrey Hepburnová a onen film se jmenoval Prázdniny v Římě. Mladá nevšední kráska v něm excelovala po boku Gregoryho Pecka. Následovaly neméně úspěšné filmy jako Sabrina, Snídaně u Tiffanyho, Vojna a mír, Čekej do tmy, My Fair Lady, Jak ukrást Venuši. Jak stárla, raději než filmu se Audrey věnovala charitě a zejména aktivitám UNICEF. I když onemocněla rakovinou, do poslední chvíle se věnovala trpícím dětem z rozvojových zemí. Zemřela v lednu 1993.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.