Port of Hell

Port of Hell

Filmcsfd.cz

USA, 1954, 80 min

Drama

Port of Hell

Port of Hell: hd.1080p
HD

Gibb Pardee (Dane Clark) šéfuje tvrdou rukou přístavu San Pedro u Los Angeles (většina filmu je natočena v reálných exteriérech) společně se svým zástupcem Marshem Walkerem, se kterým sloužil za války a který je po zranění na vozíčku. Od nástupu Gibb všechny štve, protože důsledně trvá na dodržování předpisů, kontrole bezpečnosti, zákazu kouření a podobně, osobně vyhazuje z práce lemply, takže jeho obliba je celkově méně než nulová. Nejvíc ho nenávidí kapitán remorkéru Stanley Povich (Wayne Morris)  a jeho sestra Julie (Carole Mathews), mimo jiné i proto, že chce Stanleyho za porušení bezpečnostních předpisů poslat do basy. Gibb se s Julií pohádá, dostane od ní facku a konflikt mezi nimi sílí, až, podle zákona těchto filmů oba pochopí, jak hluboce se milují. 
Jednoho dne přijde za šéfem neznámý muž a chce mu ohlásit nějaké divné věci na palubě lodi, na které pracuje. Protože Gibb je pryč, řeknou muži, aby přišel ráno, jenže mezitím ho najdou utopeného. Vedení pro jistotu ještě utáhne bezpečnostní opatření a začnou systematicky prohledávat lodě. Pak se objeví loď z komunistické nespecifikované země, má na palubě případ cholery a je na 24 hodin zavřena do karantény. To se nelíbí jejímu kapitánovi Snyderovi, který je chycen při pokusu opustit přístav. Gibb z něj vymlátí přiznání – na lodi je atomová bomba a tu má jiná loď, která pluje někde poblíž, dálkově odpálit během nejbližších 24 hodin. Gibb se rozhodne, že nebude informovat policii nebo armádu, aby nevypukla panika. Místo toho dojde za Povichem a žádá ho, aby odtáhl loď svým remorkérem na širé moře. Ten nakonec po hádce souhlasí, odtáhnou s posádkou dobrovolníků (včetně zástupce na vozíčku) loď přes 50 kilometrů na moře a prchají sami zpět do přístavu. Bomba vybuchne, ale naštěstí tak daleko, že nedojde k žádnému poškození.  
Součást série filmů ukazujících strašlivé komunistické nebezpečí pro USA z padesátých let, paralela k našim filmům o hnusných agentech z téže doby.


Mohlo by vás zajímat
Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.