Hugo Weaving


(Hugo Wallace Weaving)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (1 hlas)

Herec, Režisér,  

Narodený: 4.4.1960

Miesto Narodenia: Austin, Nigérie,

Herecká Filmografie:

  1. Jasper Jones (2017)  
  2. Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu (2016)
  3. Strangerland (2015)    
  4. The Dressmaker (2015)
  5. Hobit: Bitka piatich armád (2014)  
  6. Mule, The (2014)  
  7. Mystery Road (2013)
  8. Turning, The (2013)
  9. Atlas mrakov (2012)    
  10. Hobit: Neočakávaná cesta (2012)    
  11. Key Man, The (2011)  
  12. Happy Feet 2 (2011)
  13. Transformers 3 (2011)    
  14. Captain America: Prvý Avenger (2011)    
  15. Vlkolak (2010)  
  16. Oranges and Sunshine (2010)  
  17. Legenda o sovích strážcoch (2010)  
  18. Transformers: Pomsta porazených (2009)  
  19. Last Ride (2009)  
  20. Tender Hook, The (2008)  

Režijná Filmografie:

  1. Jolly Boys' Last Stand, The (2000)
 

...více

Životopis

"Ležel jsem na Keanu Reevesovi a dýchal mu na krk hodiny a hodiny. Bylo to ... velmi vzrušující.“

Představitel agenta Smithe z trilogie bratří Wachovských MATRIX se narodil na začátku 60. let v Nigerii. Protože jeho otec pracující v počítačovém průmyslu musel hodně cestovat, rodina s malým Hugem neustále pendlovala mezi Jižní Afrikou, Velkou Británií a Austrálií. V roce 1976 Hugo definitivně zakotvil v Austrálii, kde o pět let později absolvoval NIDA (National Institute of Dramatic Arts), školu, kterou prošli např. Mel Gibson nebo Geoffrey Rush.

První hlavní role se dočkal hned ve svém druhém filmu CITY´S EDGE (1983) a následně se objevil v dlouhé řadě dalších snímků (v historickém dramatu FOR LOVE ALONE si zahrál s jiným svým slavným krajanem Samem Neillem) a seriálů (v minisérii „BANGKOK HILTON" mu byla partnerkou rovněž australanka Nicole Kidman). Z těch známějších titulů jmenujme komedie Stephana Elliotta PODVODNÍCI (1993) a DOBRODRUŽSTVÍ PRISCILLY, KRÁLOVNY POUŠTĚ (1994) či rodinné filmy BABE – GALANTNÍ PASÁTKO (1995) a BABE 2: PRASÁTKO VE MĚSTĚ (1998) George Millera, v nichž namluvil ovčáckého psa.

Ještě před MATRIXEM a svým globálním profláknutím posbíral Hugo za svou hereckou práci řadu ocenění. Za roli slepého fotografa z nízkorozpočtové černé komedie PROOF (1991) s Russellem Crowem a za hlavní roli v krimi thrilleru INTERVIEW (1998) obdržel Australian Film Institute´s Award (AFI, australský Oscar) za nejlepší herecký výkon. Za druhý zmíněný snímek získal ve stejné kategorii cenu i na filmovém festivalu v Montrealu a ve stejném roce také vyhrál Australian Star of the Year.

Jeho herecký výkon v PROOF zaujal bratry Wachovské natolik, že mu nabídli hlavní zápornou roli ve své velkolepé akční sci-fi MATRIX (1999). Mimochodem jedním z adeptů na Smithe byl i Jean Reno, který dal ale radši přednost Godzille. Z filmu se stal krátce po uvedení obrovský trhák a kult a z Huga mezinárodní hvězda. K této své zatím nejslavnější roli se pak vrátil ještě dvakrát v pokračováních MATRIX RELOADED (2003) a MATRIX REVOLUTIONS (2003), která proložil rolí vládce elfů Elronda v jiné slavné fantastické trilogii PÁN PRSTENŮ (2001-2003). V roce 2006 spojil znovu síly s Wachovskými na další temné sci-fi V JAKO VENDETTA podle comicsu Alana Moora, kde hraje hlavní roli maskovaného bojovníka za svobodu.

Hugo žije se svou manželkou a dvěma dětmi v Sydney. I přes svůj úspěch u filmu se podle vlastních slov nejlépe cítí na divadelních prknech a pravidelně vystupuje v představeních Sydney Theatre Company. Je vegetarián a jen tak pro zajímavost chodil na stejnou střední školu jako jeho krajan Hugh Jackman a slaví narozeniny ve stejný den jako jiný jeho krajan, Heath Ledger.
veavin: Mini Životopis : Hugo Wallace tkaní (narozen 04.04.1960) je britsko-australský filmový a divadelní herec. On je nejlépe známý pro jeho role jako Agent Smith v Matrix trilogie, Elrond v Pánu prstenů trilogie, "V" v V pro krevní mstu , a vystoupení v mnoha australské charakteru dramat.
29. 09. 2012 reagovat
veavin: Časný život : Tkaní se narodil v FN Univerzity v Ibadan, Nigérie, do angličtiny rodiče Anny (rozené Lennard), průvodce a bývalý učitel, a Wallace Weaving, seismolog. Jeho babička z matčiny strany byl belgický. Rok po jeho narození, jeho rodina se vrátila do Anglie, žijí ve městě Bedford a Brighton, než se přesunul do Melbourne a Sydney v Austrálii, v Johannesburgu v Jižní Africe, a poté se vrátili do Anglie znovu. Zatímco v Anglii, navštěvoval nezávislého internátní školy královny Alžběty nemocnice. Jeho rodina se stěhovala zpátky do Austrálie v roce 1976, kde on navštěvoval další soukromou školu, Sydney Knox Grammar School. Později vystudoval National Institute Austrálie múzických umění v roce 1981.
29. 09. 2012 reagovat
veavin: Osobní Citáty : "Byl jsem na vrcholu Keanu Reeves , on ležel na zádech a já jsem byl na mém kufru, a já jsem dýchal po krku hodiny a hodiny. Bylo to ... velmi erotické. " (O natáčení Matrix Reloaded (2003)) Já lásku pracovat v Austrálii. Obecně platí, že rozpočty jsou menší, posádky jsou menší a většinou pracujete v rychlém tempu. To vám dává energii. Na konci dne, jste hodně pracoval, ale nemáte pocit únavy. Na těch velkých, můžete sedět hodně. To opravdu podlamuje vaši energii. Myslím, že jsem řekl něco jako The Interview (1998) byl nejpřínosnějším zkušenosti z herecké pohledu. A rozhodně to. To byla kombinace práce s režisérem, který byl velmi otevřený a velmi připraveni, a ... práci s [co-star] Tony Martin - jen sedí naproti němu každý den, což je přesně to, co jsme udělali, protože film je v podstatě dialog mezi dvěma muži. Ty určitě tlačil do prodeje se jako zboží za účelem prodeje produktu. Já se zapojí do prodeje filmu. Ale budu se snažit, aby se zapojily do prodeje obrazu, protože jsem zjistil, že je to jednodušší, jít dál a dělat další film, protože příští charakter je skutečně bráněno, pokud váš obraz je větší než to. Takže čím déle budete držet masku, obrazně i fyzicky, tím lépe. Jsem "světa". Tam byl čas, kdy jsem si myslel, "Oh, musím se vrátit do Anglie. Cítím anglicky. " Pak jsem šel a už jsem byl pryč, víc Australian jsem se cítil. Teď jsem se sem vrátit a já necítím úplně Australian. Ale rozhodně pocit, že tohle je moje země. To je místo, kde žiji, a to je místo, kde chci pracovat. Jedna z prvních věcí, které se mi chtělo být herec byl poslouchal Prokofjeva "Romeo a Julie". Byl jsem intenzivně přesunuti tím. Myslím, že mi bylo asi devět - jsem se šel podívat na balet. To je to, co mě zajímá Shakespeara.
29. 09. 2012 reagovat

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.