Stephen Carpenter

Stephen Carpenter

Osobnostcsfd.cz

Herec, Skladatel

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2022

Slice!

Film - Horor


2006

Family Values Tour 2006

Film - Hudební


2001

Deftones Live in Hawaii

Film - Hudební


2000

Music in High Places

Seriál - Dokumentární

Eat Me!

Film - Komedie


1996

Vrána: Město andělů

Film - Thriller, Fantasy, Akční


Skladatel

2001

Deftones Live in Hawaii

Film - Hudební

Životopis

Kytarista a zakladatel alternativně metalových Deftones vyrůstal v Sacramentu, kde se také narodil. Díky jeho matce Marii mu v žilách koluje mexická krev.

Už jako malý se velmi zajímal o hudbu, ale na prvním místě byl především skateboarding. Vážnější zájem o kytaru zapříčinila nehoda, která se mu stala v 15 letech a on se musel nedobrovolně vzdát jízdy na prkně. Když šel po ulici, byl sražen opilým řidičem a s vážným poraněním nohou strávil nějaký čas na invalidním vozíku. V té době na něho měly velký vliv kapely hrající trash metal (Anthrax, Metallica). Později na vysoké škole pořádá jam session se svými kamarády z dětství Abem (bicí) a Chinem (zpěv). Kapela je založena až s příchodem posledního člena (basáka) Chi. V první polovině 90. let Deftones působí s podobně stylově spřízněnými KoRn jako zjevení na metalové scéně a společně také objíždějí kluby. Doposud kapela vydala šest alb a mezi nejůspěšnější je bezesporu řazeno (třetí) White pony (2000), které bylo vřele přijato jak posluchači, tak i kritiky. Zde se také kapela rozrostla o pátého člena (DJ) Franka. Zatím poslední zářez Diamond Eyes (2010) ukazuje, že je potřeba s Deftones počítat i do budoucna.

Kromě své domovské kapely hraje také v několika bočních projektech. V rap metalových Kush (seskládána z členů kapel Fear Factory a Cypress Hill) a nedávno založených Sol Invicto, kombinující metal s drum n bass. S kapelou Deftones si řádně zařádili na podiu ve filmu VRÁNA : MĚSTO ANDĚLŮ, kde živě představili skladbu Teething.

Stephen je také znám svým kladným postojem k mariuhaně a bojem proti jejímu zákazu. V soukromí si rád poslechne rap a mezi nejlepší album řadí Chaosphere od švédských extremistů Meshuggah. V roce 2001 se jako poslední z členů kapely oženil.

petr "Fenk" podrábský

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.