Sylva Tománková

Sylva Tománková

Osobnostcsfd.cz

Herečka

59%
Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1995

Playgirls II

Film - Erotický, Komedie


1993

Česká soda

Seriál - Komedie

Šakalí léta

Film - Komedie, Muzikál


Hostka

2013

Český lev 2012

Seriál - Publicistický


Archivní záběry

2016

PopStory

Seriál - Dokumentární, Hudební

Životopis

Sylva Tománková se narodila do technicky orientované rodiny, ze které začala svými zájmy vybočovat už na svých studiích na střední zdravotnické škole. Docházela jako posluchačka do Tanečního centra při UK v Praze v letech 1994-96 a sama byla členkou brněnských tanečních skupin Crazy Dancers a Fanatic Dance Company. Od roku 1996 začala studovat na Masarykově univerzitě bakalářské studium, kde si informace o tanci doplnila po teoretické stránce a v roce 2000 úspěšně studium absolvovala.

Byl to právě tanec, který jí dopomohl v konkurzu na hřebejkův film ŠAKALÍ LÉTA (1993). Zahrála si zde jako čerstvá maturantka po boku Josefa Abrháma, kterému hrála dceru Alenu. Další obsazení již nebylo tak působivé, když byla obsazena do ne příliš vydařené komedie PLAYGIRLS 2 (1995).

I přes velikou lásku k tanci pracuje se sestrou ve Veterinárním výzkumném ústavu v Brně a je členkou brněnského tanečního divadla Maximvs. Hostuje jako tanečnice v muzikálech brněnského Městského divadla (Cabaret, Koločava, Máj), ale našla se i ve funkci choreografky (Ruddigore čili čarodějčina kletba).

Tereza "TerushkaJ" Jiroušková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.