John Megna

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1984

Americký mogul

Film - Komedie


1981

Tajný závod

Film - Komedie, Akční


1980

Polda a bandita 2

Film - Komedie, Krimi, Romantický, Akční

Skag

Film - Drama


1979

Butch a Sundance: Začátky

Film - Dobrodružný, Krimi, Western


1978

Jdi, řekni Spartským

Film - Válečný, Drama


1977

Kmotr

Seriál - Krimi, Thriller, Drama

Jiný muž, jiná šance

Film - Dobrodružný, Western, Drama, Romantický


1976

The Boy in the Plastic Bubble

Film - Drama, Romantický

I Want to Keep My Baby!

Film - Drama


1974

Kmotr II

Film - Krimi, Drama


1966

Star Trek

Seriál - Dobrodružný, Sci-Fi


1965

Naslepo

Film - Komedie, Thriller, Romantický


1964

Sladká Charlotte

Film - Horor, Thriller


1962

Jako zabít ptáčka

Film - Drama

Zadáno pro Alfreda Hitchcocka

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Thriller, Drama

Životopis

John Megna byl dětský herec ze 60. let 20. století. Působil v divadle, televizi i filmu. Později vyměnil kariéru herce za pedagogickou činnost.

Narodil se jako John Anthony Megna. Jeho otec Ralph W. Megna byl lékárník, matka Eleanor McGinley varietní umělkyně. Měl tři nevlastní starší sourozence, bratra Charlese a sestry Avu a Connie Stevens, známou zpěvačku a herečku.

V březnu 1960 debutoval na Broadwayi v muzikálu „Greenwillow“ od Franka Loessera. Otce mu hrál Anthony Perkins, který ve stejnou dobu natáčel Hitchcockův horor Psycho. V listopadu téhož roku byl John obsazen ve hře „All the Way Home“, adaptaci románu Jamese Agee o vlivu otcovy smrti na rodinu. Pod režijním vedením Arthura Penna, po boku Lillian Gish a Arthura Hilla v představení s 333 reprízami a několika nominacemi na ceny Tony, podal výkon na jehož základě byl obsazen do Jako zabít ptáčka (1962). Drama podle knihy Harper Lee, oceněné Pulitzerovu cenou, za které získal Gregory Peck svého jediného Oscara a titul „největší hrdina amerického filmu“, bylo Johnyho filmovým debutem.

V prosinci 1962 se objeví v epizodě seriálu Naked City (1958–1963). Ve 2. sérii The Alfred Hitchcock Hour (1962–1965), v díle The Magic Shop (leden 1964) je synem Leslieho Nielsena a Peggy McCay. Ve stejném roce se mihne v problémy stíhaném Aldrichově hororu Sladká Charlotte (1964) s Bette Davis a Olivii de Havilland. Bratra Claudie Cardinale si zahrál v komedii Naslepo (1965) s Rockem Hudsonem v hlavní roli. V původním Star Treku (1966–1969) se objeví jako malý chlapec v díle Miri (říjen 1966) a v říjnu 1967 v jednom díle seriálu I Spy (1965–1968).

V roce 1964 vznikl vzdělávací seriál The Big World of Little Adam. 110 pětiminutových dílů vzniklo doplněním krátkých dokumentárních filmů NASA o kreslenou čast se zvídavým Adamem a jeho mladším bratrem Wilburem. Adama namluvil John.

S nastupující pubertou začaly role ubývat. John mezitím navštěvoval střední školu Holy Cross v Queens a vystudoval Cornell University, kde získal bakalářský titul v oboru múzických umění. Zároveň řešil otázky dospívání a své sexuality.

V roce 1974 to vypadá na comeback, když je obsazen do role mladého Hymana Rotha (Lee Strasberg) v CoppolověKmotrovi II (1974), ale jeho scény byly vystřiženy. Následující roky jsou přehlídkou kamarádů, opilců a vystřižených rolí. Poslední film, kde si zahrál, byla akční komedie Tajný závod (1981) s Burtem Reynoldsem, Rogerem Moorem a Farrah Fawcett. V roce 1984 se objeví v televizní komedii Americký mogul (1984), režijní prvotině Dannyho DeVita a tím končí jeho kariéra ve filmovém průmyslu.

Začal působil jako pedagog v systému veřejných středních škol v Los Angeles, kde vyučoval angličtinu, španělštinu a historii. V roce 1988 se stal ředitelem neziskové divadelní skupiny LA Arts v Los Angeles a věnoval se divadelní režii.

John Megna zemřel 4. září 1995 na komplikace spojené s onemocněním AIDS v nemocnici Midway v Los Angeles ve věku 42 let.

kenny.h

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.