Paul Reubens


(Paul Rubenfeld)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 27.8.1952

Miesto Narodenia: Peekskill, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Frank or Francis (2015)
  2. Accidental Love (2015)  
  3. Final Moments of Karl Brant, The (2013)
  4. Šmolkovia 2 3D (2013)    
  5. TRON: Uprising (2012)  
  6. Robot Chicken: DC Comics Special (2012)
  7. Šmolkovia (2011)  
  8. Pee-Wee Herman Show on Broadway, The (2011)
  9. Conan (2010)
  10. Life During Wartime (2009)
  11. Povedz, kto ťa zabil (2007)  
  12. Area 57 (2007)
  13. Chowder (2007)
  14. Poliši z Rena (2007)  
  15. Dirt (2007)    
  16. Wanderlust (2006)
  17. Mäsiar (2006)
  18. Re-Animated (2006)
  19. Dirt Squirrel (2005)
  20. Teacher's Pet (2004)

Režijná Filmografie:

  1. Pee-wee's Playhouse (1986)
 

...více

Životopis

Šedivý nepadnoucí oblek, veliký červený motýlek, krátký sestřih, který by záviděl i Forrest Gump. Tak vypadá Pee-wee Herman, nejslavnější postava, kterou vytvořil Paul Reubens.

Komediální herec a scénárista Paul Reubens se narodil 27. srpna 1952 jako Paul Reubefeld ve městě Peekskill ve státě New York, ale celé dětství strávil na Floridě, kde jeho rodiče vlastnili obchod s lampami. Herectví přitahovalo Paula již od raného věku a tak se jako jedenáctiletý stal členem místního divadla Aloso, kde účinkoval šest let a zahrál si ve spoustě rozličných her. Poté, co Paul v roce 1970 odpromoval na Sarasota High School, se vydal na bostonskou univerzitu. Během studia v Bostonu se Paul snažil o přijetí na některou z hereckých škol, aby byl, po několika zamítnutích, přijat na California Institute of the Arts. V této době si Paul změnil příjmení na Reubens.

Jenže ani tato škola nepomohla Paulovi k tomu, aby v 70. letech získal nějaké dobré angažmá. Po několika štěcích v divadlech pochybné úrovně se rozhodl připojit ke skupině The Groundlings. Jednalo se o uskupení komediálních herců, kteří pro sebe pořádali improvizovaná představení, aby tak mohli navzájem zlepšovat svůj herecký projev. Mezi členy této skupina patřila například Lisa Kudrow, či Jon Lovitz, Phil Hartman a Conan O´Brian. Pod záštitou The Groundling představil Reubens světu poprvé postavu Pee-wee Hermana. Muže ve středním věku, který má ale duši i inteligenci malého dítěte a snaží se být za každou cenu tak vtipný až je totálně nevtipný. Pee-wee se stal velikým hitem a Reubens z něj vytvořil svébytnou postavu, když všude vystupoval a dával rozhovory jako Pee-wee. V tomto smyslu je Pee-wee srovnatelný například s Boratem Sachy Barona Cohena.

V roce 1981 se Pee-wee dočkal vlastní televizní show, kterou vysílala i HBO. Objevil se jako host v show Davida Lettermana a dokonce účinkoval v SATURDAY NIGHT LIVE, jenže angažmá ve slavném komediálním pořadu nevyšlo podle Reubensových představ a proto se komediální herec upnul na psaní scénáře pro celovečerní film, ve kterém by vystupoval právě Pee-wee.

Když byl scénář dokončen, nezbývalo nic jiného, než nalézt pro film správného režiséra. Reubens se rozhodl oslovit svého přítele Tima Burtona, který v té době hledal správnou látku pro svůj celovečerní debut. Burton ve snímku PEE WEE’S BIG ADVENTURE disponoval skromným rozpočtem a nemohl tak naplno uplatnit svůj specifický vizuální styl, kterým se později proslavil, přesto se snímek stal hitem a pomohl tak nastartovat kariéru nejen Reubensovi ale právě i Burtonovi.

,,Snažil jsem se děti zodpovědně učit. Myslím, že to byly dobré lekce. Je v pořádku být divoký a užít si legraci.“

Reubensova hvězda stoupala a Pee-wee se dočkal pořadu PLAYHOUSE, který byl určen pro malé děti. Jenže v roce 1991 byl Reubens zatčen za masturbaci v kině pro dospělé. Televizní stanice CBS, která pořad vysílala, nechtěla mít s člověkem s podobným "renomé" nic společného a tak se rozhodla pořad zrušit. Jenže CBS nebyla jediná, kdo dal od Reubense ruce pryč. Herec přestal dostávat i filmové nabídky. Jedním z mála, kdo si na Reubense vzpomněl byl starý známý Tim Burton. Reubens si tak ve snímku BATMAN RETURNS mohl v miniroličce zahrát Tučňákova otce a ve snímku NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS nadabovat jednu z vedlejších postav. Výraznější role přišla až v roce 1999 v komediálním snímku MYSTERY MEN, kde si Reubens zahrál jednoho ze superhrdinů.

V roce 2002 se Reubens nechvalně proslavil druhým sexuálním skandálem, když byl zatčen za držení dětské pornografie. Herec tehdy zaplatil kauci 20 tisíc dolarů. Případ nešel nikdy k soudu.

V současné době se Reubens podílel na výrobě hrané verze Šmoulů.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.