Zuzana Kocúriková

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (2 hlasů)

Herec,   

Narodený: 19.12.1948

Miesto Narodenia: Bratislava, Československo,

Herecká Filmografie:

  1. Horúca krv (2012)  
  2. Spiknutie (2012)
  3. Výstrel navyše (2011)  
  4. Nebo, peklo... zem (2009)  
  5. Panelák (2008)
  6. Expozitúra (2008)
  7. Radosť zo života (2008)  
  8. Hit storočia (2007)
  9. Medzi nami (2005)
  10. Sametoví vrazi (2005)  
  11. Na konci hry (2002)
  12. Úsmev, prosím! (2001)
  13. Voľnomyšlienkár (2001)
  14. Sen o krásné panně (1995)
  15. Pevnost (1994)
  16. Muzikál (1993)
  17. Štúrovci (1991)  
  18. Variácie slávy (1991)  
  19. Nádej má farbu belasú (1989)  
  20. Inzerát na sny (1989)  
 

...více

Životopis

Zuzana Kocúriková už mnoho let právem náleží mezi nejpopulárnější slovenské filmové a divadelní herečky. Rodačka z Bratislavy se v mládí věnovala výtvarnému umění a původně toužila být kostýmní návrhářkou. Ještě před započetím studií na VŠMU debutovala jako nadějný objev Koliby ve snímku ZMLUVA S DIABLOM. Film poté dlouho těžil především z nevšedních půvabů Zuzany Kocúrikové, které ji předurčily pro role exotických a tajemných krásek (MUŽ KTORÝ LUŽE, KOLONIE LANFIERI) nebo princezen (PANNA A NETVOR, SOĽ NAD ZLATO).

Po absolutoriu na VŠMU v roce 1971 se stala členkou Činohry slovenského Národního divadla, kde s úspěchem účinkuje s rozmanitým repertoárem dodnes. Ve filmu se pak z dívčích úloh postupně přehrála do postav zralých žen (MARTA A JÁ, PEVNOST). V současnosti je na filmovém plátně k vidění spíše ojediněle – naposledy například ve snímku SAMETOVÍ VRAZI.

S manželem divadelním režisérem Petrem Mikulíkem má dceru Katarínu, která se po vzoru své matky zabývá výtvarným uměním.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.