Mark Kassen

Osobnostcsfd.cz

Herec, Režisér, Producent

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2022

Broken Soldier

Film - Drama


2018

Desolate

Film - Drama


2014

Noc v New Yorku

Film - Komedie, Drama, Romantický


2013

jOBS

Film - Životopisný, Drama

Dark Around the Stars

Film - Drama


2011

Vpich

Film - Životopisný, Drama


2001

Trigger Happy

Film


2000

Growing Up Brady

Film - Drama


1999

Třetí hlídka

Seriál - Krimi, Drama, Akční


1997

Looking for Lola

Film - Komedie

Chuť zabíjet

Film - Mysteriózní, Drama


1964

Another World

Seriál - Drama


Režisér

2011

Vpich

Film - Životopisný, Drama


Producent

2022

Broken Soldier

Film - Drama

Životopis

Mark Kassen se narodil 4.října 1971 v Syracuse, státě New York. Působí jako herec, ale živil se též jako divadelní režisér, či filmový producent.

V roce 1994 (ve věku pouhých 23 let) debutoval právě jako režisér na divadelních prknech New York Off Broadway se svojí prvotinou, která nesla název Judy at the Stonewall Inn. O několik let později byl obsazen ve hře Things You Shouldn't Say Past Midnight, kde se na jeviště objevil zcela nahý. V roce 2006 si zahrál roli Hitlerova synovce Williama Patricka Hitlera ve hře s názvem Little Willy. Zajímavostí je, že tuto hru sám napsal.

Mark vždy představoval spíše vedlejší role v televizních filmech a televizních sériích, jakými byly například v roce 1994 Another World, Cybill v roce 1997, a Third watch v roce 1999.

V roce 2006 produkoval televizní film s názvem Bernard and Doris s hereckými esy Susan Sarandon a Ralph Fiennes, který si nakonec vysloužil u kritiků nominaci na Zlatý glóbus a cenu Emmy za nejlepší televizní film v daném roce.

Zatím největší roli měl v roce 2011 ve filmu Puncture, kde hraje společně s Chrisem Evansem dvojici právníků, jež se pustili do zdánlivě předem prohraného souboje s kartelem zajišťujícím zdravotnické potřeby pro nemocnice. Zajímavostí je, že tento film sám Kassen režíroval a spoluprodukoval se svým bratrem Adamem.

Jeho posledním výraznějším počinem je účast ve filmu Before we go, který pro změnu natočil jeho kamarád Chris Evans jako svou prvotinu.

Ondra "herr_carter" Šich

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.