Karina Huff

Karina Huff

Osobnostcsfd.cz

Herečka

1. ledna, 1961, Londýn, England, Velká Británie

18. dubna, 2016, Londýn, England, Velká Británie

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1998

Cerco l'amore

Seriál


1991

Hlasy ze záhrobí

Film - Horor, Mysteriózní, Drama


1989

La casa nel tempo

Film - Horor

Černý kocour

Film - Horor, Drama, Romantický


1988

Partita, La

Film - Komedie


1987

Animali metropolitani

Film


1986

Zanzibar

Seriál - Komedie


1984

Zítra se žením

Film - Komedie, Romantický

Giochi d'estate

Film


1983

Sapore di mare 2 - un anno dopo

Film - Komedie

Vacanze di Natale

Film - Komedie

Sapore di mare

Film - Komedie


Hostka

1982

Maurizio Costanzo Show

Seriál - Rodinný, Talk-show


Archivní záběry

2017

Super vacanze di Natale

Film - Dokumentární, Komedie


2016

FantastiCozzi

Film - Dokumentární

Životopis

Karina Huff se narodila v Londýně pod jménem Carrina Elizabella Corona. Svou slávu si ovšem vydobyla mimo Spojené království, a to jako mnoho dívek v tomto období, ve slunné Itálii. Pro svět showbyznysu jí objevil Giandomenico Boncompagni.

Ve svých dvaceti letech si podmanila svými fotografiemi časopis Playboy a mnozí jí srovnávali s americko-italskou herečkou a zpěvačkou Heather Parisi. V tomto roce, již jako Karina Huff, vystupuje po boku Gianfranca D'Angela v televizním pořadu Signori si parte. Pořad vysílala stanice Rai 2. O rok později, v roce 1982, se divákům dostává již plně do podvědomí, na stanici Channel 5, jako moderátorka pořadu Popcorn. Na stránkách dalšího časopisu, tentokrát Playmen, vycházejí její fotografie roku 1984.

Režisér Carlo Vanzina si Karinu Huff vybral do své komedie Sapore di mare (1983) a obsadil jí do role Susan Hunt, anglické turistky, kterou přitahují peníze a bohatý život. Ve stejném roce si zahrála znovu v pokračování této komedie Sapore di mare 2 - un anno dopo (1983). Tentokrát již byl režisérem Bruno Cortini, se kterým ještě spolupracovala v roce 1984 při natáčení komedie Giochi d'estate.

Její nejznámější rolí je určitě Američanka Samantha z Pittsburghu, objevující se v úspěšné komedii Vacanze di Natale (1983), jak jinak než v režii Carla Vanzini. Pro tyto role byla dokonalá svým anglickým přízvukem a podle Vanzini i legrační italštinou. V komediích bratří Vanzinů si zahrála také v roce 1987 (Animali metropolitani) a v roce 1988 (La Partita). Na přelomu osmdesátých a devadesátých letech dostala role v hororech, a to Černý kocour (1989), La Casa del tempo (1989) a Hlasy ze záhrobí (1991). Na televizní obrazovce se objevila ještě roku 1988 jako tanečnice v seriálu Zanzibar.

Ve své kariéře natočila také hudební singly jako „Good-Bye America“ (1981), „Mexico/Maraja“ (1981) či „Tingimi di blu/Pelle a pelle“ (1982).

Na počátku devadesátých let se Karina Huff rozhodla odejít ze scény úplně. Hlavním důvodem bylo nevydařené manželství s italským inspektorem, který neměl ke světu umění vůbec žádný vztah. Navíc nedal své ex-manželce vůbec žádné hmotné či nehmotné věci, a tak se Karina po rozvodu vrátila se svým jediným synem zpět do Londýna, kde se stala učitelkou literatury, aby svého tříletého syna Alexe (narozen jako Alessandro Corona) uživila.

O mnoho let později, roku 2013, si jí do svého televizního pořadu Domenica Live pozvala Barbara D'Urso. V té době již Karina věděla, že trpí rakovinou, která jí byla diagnostikována již roku 2008. Vše začalo diagnostikou karcinomu mandlí a poté přišel i karcinom prsu.

Bolest v krku se stále zvyšovala a neschopnost pohybovat mým jazykem nebo se vyjadřovat mě vedlo ke špatným myšlenkám. Setkání s odborníkem to potvrdilo.“ Takto přibližně zněl poslední příspěvek zveřejněný na oficiálních stránkách Kariny Huff. I když vše vypadalo nadějně a první operace prsu dopadla dobře, rakovina prsu se opět po letech vrátila, a tak Karina Huff této nemoci nakonec bohužel podlehla. Zemřela 18. dubna 2016 v pouhých 55 letech v rodném Londýně. Carlo Vanzina na ní zavzpomínal: „Nezapomenutelný úsměv a touha žít.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.