John Carroll Lynch

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 1.8.1963

Miesto Narodenia: Boulder, Colorado, USA

Herecká Filmografie:

  1. Zázraky z neba (2016)  
  2. Jackie (2016)  
  3. Zakladateľ (2016)    
  4. Divoká dvojka (2015)  
  5. The Invitation (2015)
  6. Camp X-Ray (2014)
  7. Pretty One, The (2013)  
  8. Do No Harm (2012)
  9. Lay the Favorite (2012)    
  10. Highland Park (2012)  
  11. Paul (2011)  
  12. Telo ako dôkaz (2011)
  13. Bláznivá, hlúpa láska (2011)  
  14. Sympathy for Delicious (2010)  
  15. Prekliaty ostrov (2010)  
  16. Hesher (2010)    
  17. Láska na druhý pohľad (2009)  
  18. Klamári (2009)  
  19. Prince of Motor City, The (2008)
  20. Superklamár (2007)  
 

...více

Životopis

Americký herec John Carroll Lynch se narodil 1.8.1963 ve měste Boulder v Coloradu. Začínal jako divadelní herec. V roce 1986 získal titul B.F.A. (Bakalář umění) na Catholic University of America ve Washingtonu. Po dokončení školy pokračoval v hraní v divadlech po celé zemi, nejvíce se však ukazoval v divadle Guthrie Theater v Minneapolis, kde vystřídal mnoho rolí. Později se stal členem představenstva tohoto divadla.

Svůj filmový debut si odbyl malou rolí v komedii Grumpy OLD MEN (1993). Zlomový bod v Lynchově kariéře přišel s filmem bratří Coenů FARGO (1996), kde hrál manžela policejní šéfky Marge Gundersonové. Dále hrál například ve filmech BROUK (2002), GOTHIKA (2003), GRAN TORINO (2008).

Posledním větším filmovým počinem Johna Carrolla Lynche, bylo ztvárnení Arthura Leigh Allena, hlavního podezřelého, ve filmu podle skutečných událostí ZODIAC (2007). David Fincher, režisér filmu se rozhodl obsadit Lynche do této role poté, co ho viděl hrát ve filmu Gothika.

V současnosti žije Lynch střídavě v Los Angeles a New Yorku se svou ženou, herečkou Brendou Wehleovou.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.