Brigitta Boccoli

Brigitta Boccoli

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

2006

Olè

Film - Komedie


2002

Cuori rubati

Seriál


2000

Don Matteo

Seriál - Komedie, Krimi, Drama

Ricominciare

Seriál


1998

Una donna per amico

Seriál - Drama


1991

Nostalgia di un piccolo grande amore

Film - Komedie


1988

Milionová pojistka

Film - Komedie


1982

Dítě z Manhattanu: Ďábel přichází

Film - Horor

Životopis

Brigitta Boccoli je rodačkou z Milána, kde poprvé spatřila světlo světa 5. května 1972. Brigitta, stejně jako její sestra Benedicta Boccoli (*11.11.1966), jsou italské herečky a obě plavovlásky jsou také často vyhledávaným artiklem fotografů. Dalším sourozencem Brigitty a Benedicty je Barnaby Boccoli.

Z filmové tvorby stojí za zmínku její debut roku 1982, když se v deseti letech představila ve Fulciho hororu MANHATTAN BABY v roli Susan Hacker. Do své dospělosti hrála ještě ve filmech LA RAGAZZA DEI LILLA (1985) a s Paolem Villaggiem v komedii COM´E DURA L´AVVENTURA (MILIONOVÁPOJISTKA) - 1987. Devatenáctiletá Brigitta hrála hlavní roli Patty v komedii NOSTALGIA DI UN PICCOLO GRANDE AMORE (1991). V roce 2006 hrála v komedii bratří Vanzinů OLÉ, roli Margherity. Na filmovém plátně se obě sestry potkaly roku 2003, v dramatu GLI ANGELI DI BORSELLINO a jako dvě sestry tu také hrály.

První televizní vystoupení měla Brigitta ve svých třinácti letech roku 1985, když společně se sestrou Benedictou vystupovala v pořadu uváděném Enricou Bonaccorti (*18.11.1950). Pořad se jmenoval PRONTO, CHI GIOCA?. Režii měl Gianni Boncompagni, který je znám jako vyhledavač talentů. Krása a dovednost obou sester, znamenaly nabídku do zábavného pořadu italské televize DOMENICA IN (1976-dosud). Volba se ukázala být jako skvělá, což potvrdil úspěch programu v následujících letech. Brigitta, a to i velmi mladá, měla jedinečný talent v tanci i zpěvu, ale mělo i něco navíc: zvláštní kouzlo, brzy se stala miláčkem Itálie. V televizi si poté zahrála i v seriálech RICOMINCIARE (2000), UNA DONNA PER AMICO (2001), DON MATTEO  (2004).

Brigitta se úspěšně objevuje na divadelních prknech od roku 1993, kdy začínala ve hře SCANZONATISSIMO, nejnověji byla obsazena roku 2010 do hry LA MIA MIGLIOR NEMICA jako Cinzia Berni. Brigitta také vydala se svou sestrou Benedictou hudební singl Stella, se kterým se zúčastnily známé pěvecké soutěže Sanremo, v roce 1989. Někdy se tato 175cm vysoká kráska objevuje pod pseudonymem Britt Bergman.

Manželem Brigitty je Stefano Orfei Nones (*1966). Stefano pochází ze známé cirkusové rodiny. Jeho matkou je Moira Orfei (*21.12.1931), která je také herečkou, stejně jako její sestřenice Liana Orfei (*6.6.1937). Stefano bravurně zvládá drezuru tygrů, slonů, koňů i ostatních zvířat. S Brigittou se potkali v televizní show REALITY CIRCUS (2006) a mají spolu syna Manfrediho (*10.9.2008). Svatbu měli v červnu roku 2008.

Když se v čísle březen/duben časopisu Playboy, roku 2014, objevila Brigitta již téměř dvaačtyřicetiletá, bylo nutno uznat, že vypadá stále víc než krásně. Číslo bylo věnováno právě této italské oblíbenkyni a z fotek byla cítit elegance, která je součástí sexuální fantazie a snímky nemusely být (a ani nebyly) vulgární.

V dubnu roku 2014 uvedla Brigitta, že je pro ni velmi důležitá vášeň a nadšení pro to, co dělá. Je to to, co jí vede a je tomu tak po celou její kariéru. Obdivuje i nadšení ve světě „dobrovolnictví" a tito lidé u ní mají respekt. Sama Brigitta chce věnovat na charitu veškerou pozornost, kterou si zaslouží.

Od svatby a pravidelného vystupování v cirkuse se Brigitta změnila, jak říká její sestra Benedicta: „Opravdu, její fyzický přístup ke každodennímu životu se změnil a Brigitta dosahuje atletické výkony, téměř neuvěřitelné". Dobrou kamarádkou Brigitty i Benedicty je herečka, která s nimi vystupovala například v REALITY CIRCUS, Rosita Celentano (*17.2.1965).

Brigitta se chce vrátit do divadla, možná i do filmu. Přijmutí „cirkusového" života, prý přeci neznamená, uzavřít zcela svou práci. Chtěla by znovu hrát a nestydí se říci, že po čtyřicítce musí být více atraktivní pro producenty a režiséry. Je také nezbytné, aby byla v perfektním fyzickém stavu. Brigitta se rozhodla pro drobné plastické operace a bere to jako normální věc. Pro všechny „showgirls", které nyní odmítají kosmetické úpravy, může vzkázat: "Časem budete cítit fyzické slábnutí, když je Vám přes čtyřicet musíte se rozhodnout, zda něco udělat a já jsem se rozhodla zasáhnout. Když máte pocit, že vaše pleť bude vadnout, když se podíváte do zrcadla a už to nejste Vy, máte volbu rozhodnout se pro změnu". Brigitta zvolila asi správně, neboť vypadá opravdu stále velmi atraktivně.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.