Fionnula Flanagan


(Fionnghuala Flanagan)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 10.12.1941

Miesto Narodenia: Dublin, Irsko,

Herecká Filmografie:

  1. Trash Fire (2016)    
  2. Havenhurst (2016)    
  3. Pieseň mora (2014)
  4. Menú degustació (2013)
  5. Life's a Breeze (2013)
  6. Defiance (2013)  
  7. Angels Sing (2013)
  8. Home, The (2013)
  9. Men at Lunch (2012)
  10. Pomáhať a chrániť (2011)  
  11. Coming & Going (2011)  
  12. Kill The Irishman (2011)  
  13. Three Wise Women (2010)
  14. Vianočná koleda (2009)  
  15. Invention of Lying, The (2009)  
  16. Dreaming Slipstream Dream (2008)
  17. Yes Man (2008)  
  18. Slipstream (2007)
  19. Paddywhackery (2007)
  20. Brotherhood (2006)
 

...více

Životopis

Rodné jméno této herečky je Fionnghuala Manon Flanagan. Narodila se v Dublinu, kde i vyrostla. Má čtyři mladší sourozence a mluví anglicky i irsky. Studovala ve Švýcarsku na Universite de Fribourg a pracovala jako tlumočnice a překladatelka v Itálii. Hrát začínala v prestižním divadle Abby Theatre. V roce 1968 se přestěhovala do Los Angeles, kde potkala svého nynějšího manžela. Je jím psychiatr Dr.Garrett O'Connor, bratranec herce Carrolla O'Connora.

Objevuje se v televizi, filmu i divadle. Za svůj herecký výkon v divadelní hře The Trial dostala v roce 1965 Jacob's Award. Na Broadwayi debutovala v roce 1968 ve hře Briana Friela The Lovers a za svou roli Molly Bloom v Ulysses in Nighttown (1974) byla nominována na Tony Award.

Svou filmovou kariéru započala snímkem ODYSSEUS (1967), drama natočené podle novely Jamese Joyce. Hrála v mnoha TV seriálech a filmech, například STAR TREK: NOVÁ GENERACE (1987), ZTRACENI (2004), TRANSAMERIKA (2005), YES MEN (2008), nebo mysteriózním hororu TI DRUZÍ (2001).

Za své obdivuhodné herecké výkony získala nejedno ocenění. Saturn Award, Satellite Award, IFTA Award, nebo cenu Emmy.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.