Mikuláš Křen

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 26.9.1972

Miesto Narodenia: Plzeň, Československo,

Herecká Filmografie:

  1. Burácení (2015)
  2. Domácí péče (2015)  
  3. Sanitka II (2013)
  4. Přešlapy (2009)  
  5. Résolution 819 (2008)
  6. L... kot ljubezen (2007)
  7. Pterodaktyl (2005)  
  8. Dobrá čtvrť (2005)
  9. O dve slabiky pozadu (2004)  
  10. Hitler: Vzostup zla (2003)  
  11. Bad Company (2002)  
  12. Človek v ZOO (2001)
  13. Duna (2000)  
  14. F (2000)
  15. Samotári (2000)    
  16. Sourire du clown, Le (1999)
  17. Kanárek (1999)  
  18. Hanele (1999)
  19. Tom est tout seul (1995)
  20. Joint Venture (1994)

Režijná Filmografie:

  1. Airush expediton 1 aneb neuč vorla lítat! (2007)
 

...více

Životopis

Český herec Mikuláš Křen se narodil 26. září 1972 v Plzni v rodině kameramanů Jessiky Horváthové a Mikuláše Křena. On sám stál poprvé před filmovou kamerou již ve třech letech ve filmu režisérky Věry Plívové-Šimkové, JAK SE TOČÍ ROZMARÝNY (1977). Po maturitě na pražském gymnáziu absolvoval studium jazyků doma, a poté v americkém Ohiu a španělské Grenadě, což mu otevřelo dveře do zahraničních studií, herectví ale nikdy nestudoval.

Přestože v českých filmech zatím tolik příležitostí nedostal, jeho kreace v nich jsou nepřehlédnutelné: narkoman Miki v Taušově psychologickém filmu KANÁREK (1999), vlezlý videofilmař Robert v Ondříčkově hořké komedii SAMOTÁŘI (2000) nebo student čínštiny a přítel hlavní hrdinky Kornel v psychologickém dramatu O DVE SLABIKY POZADU (2004). V poslední době se objevuje v několika televizních seriálech (OKRESNÍ PŘEBOR, 2010). K zahraničním zkušenostem patří účast ve hvězdně obsazených projektech jako seriál DUNA (2000), akční snímek ČESKÁ SPOJKA (2002) nebo TV film HITLER: VZESTUP ZLA (2003).

Herectví není jediné, čemu se Mikuláš věnuje. Pracuje též s kamerou a režíruje krátká audiovizuální díla (promofilmy, videoklipy a reklamy). Sám se objevil v několika reklamních spotech, mj. na Paegas, British Petrol a pivo Heineken. Kromě toho je i manažerem skupiny Ultraphonics. Sympatický herec s uhrančivým pohledem snadno nepodléhá popularitě a díky širokým jazykovým schopnostem bude nadále sázkou na jistotu v budoucích zajímavých projektech českých i světových režisérů.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.